Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'de erken seçim kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın   MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık yarım saat süren bir görüşme sonrasında erken seçim kararı aldıklarını basın açıklamasıyla duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"DeÄŸerli basın mensupları bugün MHP Genel BaÅŸkanı Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleÅŸtirdik. Sayın Bahçeli ile daha önce de deÄŸiÅŸik defalar bir araya gelerek iç ve dış geliÅŸmeler üzerinde görüşmüştük. Bugünkü görüşmemizde de oldukça geniÅŸ bir yelpazede görüştük. Sayın Bahçeli’nin seçimlerin erkene alınması teklifini de deÄŸerlendirme fırsatı bulduk.

15 Temmuz darbe giriÅŸiminin baÅŸarısızlığa uÄŸratılması siyasette de yeni bir dönemin milatıdır. 7 AÄŸustos 2016 tarihinde Yenikapı’da yaptığımız o büyük miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiÄŸi mesajı açık bir ÅŸekilde ortaya koymuÅŸtur. CumhurbaÅŸkanı olarak ÅŸahsımın ve partimin dile getirdiÄŸi yönetim sistemi deÄŸiÅŸikliÄŸini sayın Bahçeli’nin ön açmasıyla yerine getirme fırsatı bulduk. 

"ESKİ SİSTEMİN HASTALIKLARI KARŞIMIZA ÇIKABİLİYOR"

Türkiye hala 16 Nisan’dan sonra artık eski diye niteleyebileceÄŸimiz sistemle yönetilmektedir. Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek bölgemizdeki tarihi önemdeki geliÅŸmeler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aÅŸmasını zorunlu hale getirmiÅŸtir. Yeni yönetim sistemine geçiÅŸ giderek aciliyet kesfetmeye baÅŸlamıştır. 

"SEÇİMLER 24 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE"

Sayın Bahçeli’nin önerisini yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaÅŸma yolunda karar aldık. Türkiye’nin gündemindeki iç ve dış gündemin yoÄŸunluÄŸu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliÄŸin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. 

Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreçleri hemen başlatıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.