Sosyal Medya

Güncel

Selvi: Bahçeli’nin erken seçim çağrısı hakkında 3 senaryo

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018'de erken seçim çağrısında bulunması üzerine Ak Parti kulislerinde 3 senaryonun konuşulduğunu yazdı.



  1. Bahçeli, AK Parti ile danışıklı dövüş içinde bu açıklamayı yaptı.
  2. AK Parti’de erken seçim isteyenler, ErdoÄŸan’ı ikna edemeyince tezlerini Bahçeli üzerinden devreye soktular.
  3. Bahçeli, kimseyle konuşmadan kendi değerlendirmeleri doğrultusunda bu kararı aldı.
Selvi, yazısında devamla şu ifadeleri kullandı:
 
Tabii MHP Lideri’nin 3 Nisan’da MHP grup toplantısında, ”Zamanında yapılan, yapılması gereken seçimlerle Türkiye nefes alacak, önünü görecektir” demesi üzerine erken seçim lobisinin bir umudunun daha sona erdiÄŸini yazmıştım. Ayrıca CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın erken seçime karşı çıkan açıklamalarını yansıtıp, “Erken seçim yok. Seçimler zamanında yapılacak” yazıları yazmış birisi olarak yarın ki görüşmenin önemli olduÄŸu kanaatindeyim.
 
Erken seçimde AK Parti-MHP ittifakının daha avantajlı olduÄŸu, henüz CumhurbaÅŸkanı adayı bile belirleyemeyen, ittifak yapıp yapmayacağı belli olmayan muhalefetin hazırlıksız yakalandığı, Ä°YÄ° Parti’nin seçimlere girememe ihtimalinin MHP’yi cezbettiÄŸi gibi deÄŸerlendirmelerini önemli ama eksik buluyorum. ErdoÄŸan’ın siyaset tarzına uymuyor.
 
Peki Bahçeli’nin açıklaması ile artık erken seçim kaçınılmaz diyebilir miyiz? ErdoÄŸan-Bahçeli görüşmesi gerçekleÅŸmeden yapılacak yorumlar erken olur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.