Sosyal Medya

Dünya

Lavrov: Macron, Putin'in Duma'daki iddialarla ilgili bulguları paylaşma talebini geri çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği saldırıyı 'yasadışı' olarak niteledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'dan kimyasal saldırı iddiasıyla ilgili bulguları paylaşmasını istediğini aktaran Lavrov, ancak Paris'ten ret cevabı alındığını duyurdu.



Hariciye ve Savunma Politikası Konseyi toplantısında konuşan Lavrov, Suriye saldırısının 'yasadışı ve kabul edilemez' olduğunu vurgulayarak, Batılı ülkelerin saldırıyla ilgili basında ve sosyal medyada yer alan bilgiler dışında hiçbir dayanağı bulunmadığını vurguladı.

'MACRON, PUTİN'İN BULGULARI PAYLAŞMA TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'dan kimyasal saldırı iddiasıyla ilgili bulguları paylaşmasını talep ettiğini aktaran Lavrov, ancak Paris'ten ret cevabı alındığının altını çizdi.

'SALDIRIYI ÖZELLİKLE OPCW DUMA'DAKİ ÇALIŞMALARA BAŞLAMADAN ÖNCE DÜZENLEDİLER'

 Rusya ve Fransa'nın Fransız uzmanları Duma'ya gönderme konusunda mutabakat saÄŸladığını ancak daha sonra hiçbir Fransız yetkilinin Rusya Savunma Bakanlığı'yla temas kurmadığını belirten Lavrov, Batılı ülkelerin saldırıyı özellikle Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanları Duma'da çalışmalarına baÅŸlamadan hemen önce düzenlediÄŸine dikkat çekti.

Lavrov, Şam yönetiminin OPCW uzmanlarının Doğu Guta'ya erişimini engellediğine dair açıklamaların gerçek dışı olduğunun altını çizdi.

'Ä°DDÄ°ALARINI KANITLAYAMADILAR'

Batı'nın kimyasal saldırı iddiasıyla ilgili sunduğu 'kanıtların' uzmanlar için gülünç olduğunu ve iddiaların kanıtlanmadığını vurgulayan Lavrov şu ifadeleri kullandı: "Düzenlenen saldırıyı meşru kılmak için çürütülemez bulgular olduğunu söylüyorlar. Basın ve sosyal medyadaki verilerin yanı sıra hazırlanan bir videonun sunulması, uzmanlar için oldukça gülünç."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.