Sosyal Medya

Kültür Sanat

Kağıthane kültür gezileri 'Çanakkale' ile başladı

Kağıthane Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği şehirlerarası kültür gezileri bu yıl Çanakkale turuyla başladı. Çanakkale destanının yazıldığı yerlere giden Kağıthaneliler duygu dolu anlar yaşadı.



Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl ücretsiz gerçekleÅŸtirilen kültür gezilerinde bu yıl ilk durak Çanakkale oldu. Kağıthaneliler; Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57'nci Alay ÅžehitliÄŸi, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri ÅžehitliÄŸi, Åžehitler Abidesi, Yahya ÇavuÅŸ Anıtı, Åžahindere ÅžehitliÄŸi, SoÄŸanlıdere ÅžehitliÄŸi, Kocadere Hastane ÅžehitliÄŸi, Seyid 
Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi mekanları ziyaret ettiler.

55 (1)_2

55 (2)_2

Kültür gezilerinin tarihi ve sosyal açıdan önemine değinen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Çanakkale'de bu vatan topraklarına nasıl sahip çıkıldığına, Konya'da Hz. Mevlana'nın dünyaya ilham olmuş tasavvuf anlayışına bire bir şahit oluyoruz. Bursa ve Edirne gezilerimizde Osmanlı'nın ne denli büyük ve gelişmiş bir devlet olduğunu, miras bıraktığı tarihi ve kültürel eserlerden gözlemliyoruz. Memleketimizin her bir karış yerinde birbirinden güzel eserler, kültürler mevcut. Tüm bunlar bizi biz yapan değerlerimiz. Biz bu değerlerimizle birlikte Türkiye'yiz" dedi.

55 (4)_1

55 (5)

Kağıthane Belediyesi'nin her yıl düzenlemiş olduğu tarihi gezilere günde 8 otobüsle birlikte yaklaşık 350 kişi katılıyor. Bu yıl 20 bin kişinin katılmasının beklendiği gezilerde masraflar Kağıthane Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çanakkale turuyla başlayan geziler sırasıyla Konya, Edirne ve Bursa ile devam edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.