Sosyal Medya

Kürsü

Mısır’a bakın, Müslümanların ahvalini görün

Milli Gazete yazarı Remzi Çayır Mısır'da yaşananları köşesine taşıdı.



Remzi Çayır, Mısır'da yaşanan siyasi olayların Müslümanların genel durumunun bir yansıması olduğunu ve orada yaşananlara karşı Batı'nın sessiz kalmasının ise beklenen bir şey olduğu yorumlarına köşesinde yer verdi.

Yazının Tamamı

Seçim yapılmış... Mursi, halkın %51’nin oyunu almış, cumhurbaÅŸkanı seçilmiÅŸ… Ama kimi çevreler boÅŸ durmamış. Daha yeni seçilmiÅŸ bir insana hoÅŸnutsuzluk gösterilmesi akıl kârı deÄŸil… Meydanlarda bu kez, Mursi’ye karşı kimi çevreler nümayiÅŸ yapmaya baÅŸlıyorlar.
 
Ordu, sesini yükseltiyor… Muhaliflerle barışın, onları dinleyin.
 
Demokrasilerde, ordu mensuplarının görevleri bellidir… SeçilmiÅŸ hükümetlere direktif veremezler. Lakin coÄŸrafyanın adı OrtadoÄŸu, ülkenin adı da Mısır olunca, iÅŸler deÄŸiÅŸiyor.
 
Mübarek içeri atılmış… Yaptığı zorbalıkların hesabını verirken, ordunun başına getirilen Sisi, yeni oyunlar peÅŸindedir.
 
Nihayetinde, sokaklarda ölümler çoÄŸalacaktı, ülke kaosa sürüklenecekti, falandı filandı, bu yüzden yönetimi elime aldım, diyecekti Sisi, bir müddet sonra…
 
Ne oldu?
 
Batı’dan ses yükseldi mi, itiraz ettiler mi? Hayır… Biz, Sisi yönetimini tanımıyoruz, seçilmiÅŸ insanlar görevlerine dönmelidirler, dediler mi? Hayır.
 
Ne yaptılar?
 
Öldü kral, yaÅŸasın yeni kral, diyerek, Sisi’yi alkışladılar, seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı Mursi’nin içeri tıkılmasına ses vermediler.
 
Ä°kiyüzlü ve riyakâr Batı’nın kimi kafalıları, çifte standardı, kendi menfaatlerine uydurdular.
 
Amerika için, Batı için, ülkelerin nasıl yönetildiÄŸi… Adalet olup olmadığı… Demokrasi, insan hakları pek mühim deÄŸildir... Varsa da yoksa da çıkarları, çıkarları önemlidir.
 
Üç gün süren seçimler yapıldı… Katılım oranı %40 olmuÅŸ… Yani seçmenin yarısı bile oy vermeye gitmemiÅŸ. Adam, darbeci Sisi, %40’ın, ancak %90’nını almış… Halkın yarısından fazlası, onu hoÅŸnutsuzluk göstermiÅŸ… Yani, %65 dolaylı ÅŸekilde, ona hayır demiÅŸ…
 
Sonuç… Hiçbir ÅŸey olmamış gibi, darbeci Sisi, keyfi yönetimine devam ediyor.
 
Batı, gidiÅŸattan memnun… SeçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı hâlâ içerde… Mübarek dışarıda… Tuhaf görüntüler eÅŸliÄŸinde, darbe yönetimi icraatına devam ediyor.
 
Mısır’a bakın, Müslümanların ahvalini görün.
 

 

Halkı Müslüman olan ülkelerin ahvali, Mısır’dan farklı deÄŸil… Hepsinin başında bir sultan… Kral, keyfi yönetim… Ä°tiraz edenler, hemen hapishanede soluÄŸu alıyorlar… Farklı düşünce ve yaklaşımlara izin verilmiyor.
altanatlarını sürdürmek için Batılılarla kol kola girmeyi marifet sayıyorlar. Kimi Amerika’nın deÄŸnekçisi, kimi Batılıların süpürgecisi… Kendisi olarak hayata devam eden topluluk sayısı çok az…
 
İzzetli yolu seçmesi gereken Müslümanların, zillete boyun eğmeleri düşündürücü.
 
Ahirete iman edenlerin, zilletle, kötülüklerle, keyfiliklerle mücadele etmeleri, yılmadan yürümeleri beklenmez mi?
 
Mısır, Müslüman coğrafyasının halini özetliyor.
 
Geri bıraktırılmış Müslüman topluluklar, olup biteni sadece seyrediyorlar… Ä°tiraz etme yetilerini kaybetmiÅŸler.
 

 

Bilmemiz gerekmez mi, biz halimizi deÄŸiÅŸtirmez isek, yüce Allah halimizi deÄŸiÅŸtirmeyecektir…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.