Sosyal Medya

Güncel

Fas’ta Filistin ile dayanışma gösterisi

Fas'ta, Filistin Toprak Günü münasebetiyle, yüzlerce Faslının katılımı ile Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.



Başkent Rabat'taki Fas Parlamentosu önünde toplanan göstericiler, İsrail'in Filistin'de yaptığı insan hakları ihlallerine karşı dünya kamuoyuna harekete geçme çağrısı yaptı.

Filistin'i destekleyen pankartlar ve Filistin bayrağı açan göstericiler, İsrail'in bölgede işgalci olduğu yönünde sloganlar attı.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gösteride, özellikle Gazze'de düzenlenen göstericilerle dayanışma mesajı verildi.

Ä°srail ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesine karşı çıkan "NormalleÅŸmeye Karşı Fas DerneÄŸi" BaÅŸkanı Ahmed Evihman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu gösteri ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü' etkinliÄŸine katılan Filistinliler ile dayanışmak için düzenledi. Filistin'deki iÅŸgalci Siyonist Ä°srail ile normalleÅŸme giriÅŸimlerini kınıyoruz.” diye konuÅŸtu.

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto etmek için genel grev düzenlemiş, İsrail güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart'ta, "Toprak Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kayıplarını anıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.