Sosyal Medya

Genel

Malcolm X Lisesi açıldı!

Burkina Faso’da Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında bölgeye giden Genç İHH tarafından yaptırılan ve 735 kız öğrenciye hizmet verecek olan Malcolm X Lisesi, törenle hizmete girdi.



Ä°HHÄ°nsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ä°HH, mazlum coÄŸrafyalarda eÄŸitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eÄŸitim kurumları inÅŸa ediyor. Bunlardan birisi de, Genç Ä°HH tarafından Burkina Faso’da inÅŸa edilen Malcolm X Lisesi.

Ä°HH’nın daha önce bölgede hizmete sunduÄŸu Åžifa Yetimhanesi’nin hemen yanına inÅŸa edilen Malcolm X Lisesi’nde 7 sınıf, 1 bilgisayar odası, 1 kütüphane ve 1 idare odası bulunuyor. Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında bölgeye giden ekip tarafından hizmete açılan Malcolm XLisesi’nde 120’si yetim olmak üzere toplamda 735 kız öğrenci eÄŸitim görecek.

GeçtiÄŸimiz yıl düzenlenen YDG kapsamında Burkina Faso’nun Titao ÅŸehrinde temeli atılan lisenin inÅŸası tam bir sene sürdü.

Lisenin açılış programına Titao Valisi, Titao Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İHH Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, Gazeteci Yazar Ersin Çelik, Genç İHH Üniversiteler Başkanı Sena Güngör, diğer öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Türk halkı ve Ä°HH’ya teÅŸekkür

Açılış programında okuldaki öğrenciler adına konuÅŸan Yoni Carole, “Bize emanet ettiÄŸiniz bu güzel okula hakkıyla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Türk halkına ve Ä°HH’ya teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter”

Genç Ä°HH BaÅŸkanı Fatih Yazıcı ise selamlama konuÅŸması gerçekleÅŸtirerek Malcolm X’in “Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter” sözüyle öğrencilere seslendi.

Burkina Faso’da Ecrin’in ismi yaÅŸatılıyor

Fatih Yazıcı'nın ardından sözü Yeni Åžafak Ä°nternet Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü Ersin Çelik aldı. Çelik, küçük yaÅŸta kaybettiÄŸi kızı Ecrin Çelik adına da okulda bir sınıf açılmasından dolayı Genç Ä°HH’ya teÅŸekkürlerini sundu.

Genç İHH gönüllülerine selam

Genç Ä°HH Ãœniversiteler Sorumlusu Sena Güngör de yaptığı konuÅŸmada Malcolm X Lisesi Projesi için çalışan Genç Ä°HH gönüllüsü öğrencilere selamlarını iletti.

İsimleri unutulmadı

Öte yandan okuldaki sınıfların isimlerine özel adlar verildi. Sınıflara; Mısır’daki ÅŸanlı direniÅŸ esnasında ÅŸehit düşen Esma Biltaci’nin, Ersin Çelik’in kızı Ecrin Çelik’in ve Genç Ä°HH Gönüllüsü iken hayatını kaybeden Lütfiye Gül, Åžeyma Karaca, Emine Rumeysa Zorbaz ve Rumeysa Nehir Kurt’un isimleri verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.