Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'den Rusya itirafı!

Rusya'ya karşı İngiltere'nin yanında tavır alan ülkelerin sadece Skripal'ın zehirlenmesi vakasından hareket etmediğini kaydeden Johnson, bunda Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'ya müdahale, Suriye'deki saldırılar ve bazı ülkelerin seçimlerine müdahale gibi olayların da rol oynadığını söyledi.



Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Boris Johnson, ülkesi ile Rusya arasında çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinin ardından yaÅŸanan krizi ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" romanına benzeterek, "Hepimiz suçlunun kimliÄŸi konusunda eminiz. Tek sorun, itiraf mı edeceÄŸi yoksa yakalanacağı mı." dedi.

Başkent Londra'nın finansal merkezi City of London'ın belediye başkanının Paskalya dolayısıyla verdiği geleneksel akşam yemeğinde konuşan Johnson, İngiltere'nin girişimleriyle çok sayıda ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya çapında 27 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını belirten Johnson, "Görünen o ki Kremlin küresel hissiyatı hafife aldı." ifadesini kullandı.

KRİZİN BÜYÜMESİNİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Rusya'ya karşı İngiltere'nin yanında tavır alan ülkelerin sadece Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi vakasından hareket etmediğini kaydeden Johnson, bunda Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'ya müdahale, Suriye'deki saldırılar ve bazı ülkelerin seçimlerine müdahale gibi olayların da rol oynadığını söyledi.

Skripal olayında kullanılan kimyasal maddenin Rus yapımı Novichok grubu kimyasal madde ailesine ait olduğu konusunda görüş birliğine varıldığını savunan Johnson, "Olay, Suç ve Ceza'nın başlangıcına benziyor. Hepimiz suçlunun kimliği konusunda eminiz. Tek sorun, itiraf mı edeceği yoksa yakalanacağı mı." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.