Sosyal Medya

Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Menbiç'ten çekilmiyoruz

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedefleri arasında yer alan Menbiç hakkında açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Çekilmek gibi bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.



Pentagon, Menbiç'teki askeri birlikleri için 'operasyonel güvenlik' bahanesini öne sürerek net bir açıklama yapmazken, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, "Bizim çekilmek gibi bir niyetimiz yok" dedi.

GALLOWEY KAÇAMAK CEVAP VERDİ

Pentagon'daki CENTCOM Sözcüsü Adrian Rankine Gallowey, "Menbiç'ten çekilme gibi bir niyetiniz var mı?" ÅŸeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Koalisyon güçleri şu anda Menbiç bölgesinde bulunuyor. DEAŞ kontrolünden kurtarılmış diğer bölgelerde olduğu gibi koalisyon güçleri Menbiç bölgesinde yerel sivil konseyin istikrarı sağlaması için destekliyor. Operasyonel güvenlik gerekçesiyle daha fazla açıklama yapamayız."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN "ÇEKİLMİYORUZ" YANITI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve aynı zamanda Kamu Diplomasisinden sorumlu Müsteşar Vekili Heather Nauert'e de Dışişleri Bakanlığı brifinginde benzeri bir soru yöneltildi.

 

Sözcü, "Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz bir sonuca baÄŸlanmadı."ifadesini kullandı.

Görüşmelerin devam etmesini umduklarını belirten Sözcü, "ABD'nin Menbiç'teki varlığı"na iliÅŸkin olarak, "Bizim çekilmek gibi bir niyetimiz yok fakat bu noktadan sonrasını ABD Savunma Bakanlığına sormalısınız." dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.