Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Ağar'dan dikkat çeken tespit

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 11 Mart’ta sessiz sedasız bir sınır ötesi operasyon başlatıldığını söyleyerek, “Alan-zamanlama-planlama-uygulama ve etki gibi nedenlerle büyük bir önem taşıyan bu harekatta, bu sabah 9.45’te hava akınıyla etkisiz hale getirilen 9 teröristle birlikte şu ana kadar 50 ‘dağ kadrosu’ terörist imha edilmiş durumda” ifadelerine yer verdi.



Güvenlik Uzmanı AÄŸar, Afrin Zeytin Dalı Harekatına odaklanmışken, Yüksekova 3’ncü Piyade Tümenine baÄŸlı birliklerin, 11 Mart’tan itibaren sessiz sedasız bir sınır ötesi operasyon baÅŸlattıklarına dikkat çekerek, “Alan-zamanlama-planlama-uygulama ve etki gibi nedenlerle büyük bir önem taşıyan bu harekatta, bu sabah 9.45’te hava akınıyla etkisiz hale getirilen 9 teröristle birlikte ÅŸu ana kadar 50 ‘daÄŸ kadrosu’ terörist imha edilmiÅŸ durumda. YPG/PKK’nın etki, moral, propaganda açısından en kıymetli teröristlerinin hedef alındığı-imha edildiÄŸi ve ‘girilemez’ dediÄŸi yerlere girildiÄŸi bu sınır ötesi harekat ‘sözde’ bahar atılımı yapacağını, Afrin’in intikamını Åžemdinli’de alacağını iddia ettiÄŸi bir güncede YPG/PKK’ya tokat gibi bir cevap oldu. Åžemdinli 34. Hudut Tugay ve DaÄŸ Komando Tugayının unsurları, kuÅŸ uçumu 15 kilometre içeri girmiÅŸ, ÅŸu an Hakurk’un kalbi sayılan ArmuÅŸ Kampı baÅŸta olmak üzere, bölgeyi hallaç pamuÄŸu gibi atmış durumdalar. Hatta Kani Rash bölgesinde PKK’nın ‘sözde’ iradesini temsil eden mahkemeye de girilmiÅŸ durumda. Ve artık o mahkeme yok” diye konuÅŸtu.

'KARARLILIK OPERASYONLARI'

Sınır ötesi harekatın teknik adının ‘Önleyici Müdahale Konsepti’ çerçevesinde icra edilen ‘kararlılık operasyonları’ olduÄŸunu vurgulayan AÄŸar, “Peki buradaki operasyonlar nasıl bir etki üretecek?” sorusuna ise ÅŸu cevapları verdi:

“PKK terör örgütünün yıllardır süren varlığı burada artık bitmek üzere. Kaçakçılıktan elde ettikleri kazanç, rant ve aldıkları haraçlar da bitti. Kanirash’taki sözde mahkemeleri vasıtasıyla vatandaÅŸlar üzerinde ürettiÄŸi etki de bitti. Ayrıca Hakurk yavaÅŸ yavaÅŸ Kandil yolunu da açar gibi gözüküyor. Kandil’le ilgili Ä°ran ve Irak merkezi hükümetiyle iÅŸbirliÄŸi, burada çok önem kazanmış durumda. Artık PKK’yı bu daÄŸlardan tamamen def etmek için bir fırsat var. TSK’nın sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak için artık sınır ötesine konuÅŸlanacağı, Irak merkezi hükümeti ‘Artık ben karakol açacağım’ deyinceye kadar en az 5 kilometre derinlikte kalıcı olarak varlığını devam ettireceÄŸi görülüyor. Benzer bir durum da AvaÅŸin-Basyan Hattı için de geçerli. O bölgede de artık TSK sınırı 5 kilometre öteden tutuyor. Hatta büyük çatışmalarla ele geçen Zer T.’den sonra ZAP bölgesi de 5 kilometre içeriden tutuluyor.

Özetle denilebilir ki artık Hakkari bölgesi yüzde 95 güvenli halde. Dünya güzeli Cilo, Buzul Dağı, Ä°kiyakalar, Ä°kiKaralar, 3 bin 500 metredeki Göller Bölgesi, kısaca olaÄŸanüstü bir tarih, iklim, doÄŸa ve topoÄŸrafya alanı, artık insanımızın oralara gelebileceÄŸi güzel günleri bekliyor. Uzaktan saÄŸlanmaya çalışılan güvenlik, ülke bölge ve insanlık için barış, kardeÅŸlik, refah ve zenginlik demek. En kısa zamanda gerçekleÅŸmesi ümidiyle.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.