Sosyal Medya

Dünya

Rusya YPG için ilk kez terör örgütü dedi

Zeytin Dalı Harekatı'yla TSK ve ÖSO'dan darbe yiyen YPG/PYD/PKK oluşumlarına bir tokat da Rusya'dan geldi. Moskova ilk kez YPG için terörist ifadesini kullandı.



TSK'nın 58 gün içerisinde silip süpürdüğü YPG/PYD/PKK bölgede adeta can çekiÅŸiyor. ABD'nin de belirsiz bir politika sergilediÄŸi Suriye'de YPG zor günler geçiriyor. Terör örgütüne bir darbe de Rusya'dan geldi.

Rusya Federal Haber Ajansı tarafından yayınlanan makalede PYD/YPG için ilk kez 'terörist' ifadesi kullanıldı.

"TERÖR FAALİYETLERİNE EŞ DEĞER"

Rusya'nın destek verdiÄŸi ve TSK'nın ÖSO ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın sonlanmasıyla geleceÄŸe iliÅŸkin yeni planlar ÅŸekillenirken, Moskova'ya yakın Rusya Federal Haber Ajansı da konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.

Rusya’nın Türkiye tarafından yürütülen “Zeytin dalı” harekatına neden destek verdiÄŸine de ışık tutan analizde, "Yerel halk üzerinde uyguladıkları baskı terör örgütü faaliyetleriyle eÅŸ deÄŸer" ifadeleriyle PYD/YPG'nin terörist faaliyetler yürüttüğü, dolayısıyla bir terör örgütü olduÄŸu belirtildi.

YPG'NİN BÖLGEDEKİ GELECEĞİ ŞEKİLLENECEK

Rusya'dan gelen bu açıklama ile ilk kez terörist olarak kabul edilen YPG konusunda ilerleyen günlerde nasıl bir yol haritası çizileceÄŸi merak ediliyor. Zira 3 Nisan'da Ä°stanbul’da yapılacak olan Türkiye, Rusya, Ä°ran liderler zirvesinde bölgenin geleceÄŸine ve güvenlik politikalarına iliÅŸkin planlar masaya yatırılacak, kritik kararlar alınacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.