Sosyal Medya

YaÅŸam

SGK, 5 kanser ilacını ödeme kapsamına aldı

SGK tebliğinde yapılan değişiklikler ile Altuzan, Xgeva, Mozopil, Opdivo ve Revlimid isimli kanser ilaçları geri ödeme kapsamına alındı.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapıldığını, söz konusu tebliğin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

TebliÄŸ ile Altuzan (endikasyon ilavesi, serviks kanseri, glioblostom), Xgeva (dev hücreli kemik tümörü, kemik metastası prostat, meme, akciÄŸer),  Mozopil (lösemi, lenfoma nakil öncesi), Opdivo (renal hücreli kanser, metanam, klasik hodgkin lenfoma) ve Revlimid (endikasyon ilavesi, mantle hücreli lenfoma) adlı 5 kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı. 

Kurumdan yapılan açıklamaya göre değişikliğe gidilen diğer uygulamalar da şöyle:

  • Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri talepleri doÄŸrultusunda gazi ve ÅŸehit yakınları ile er-erbaÅŸ olarak askerlik görevini ifa edenlerden otelcilik hizmetleri ve istisnai saÄŸlık hizmetleri kapsamında da ilave ücret alınmayacak.
  • Yüzde 40 ve üzerinde engelli kiÅŸilerin diÅŸ tedavilerinde gerekli olan saÄŸlık kurulu raporu, muayene yapan hekimin düzenleyeceÄŸi tek hekim raporuna dönüştürüldü.
  • Yüzde 40 ve üzeri engelli kiÅŸilerde, kanser, organ, doku, kök hücre nakli tedavilerinde sevkler doÄŸrudan yapılacak, tıbbi gerekçe aranmayacak.
  • Büyüme hormonu kullanılarak boylarının uzatılması mümkün olan Turner sendromlu hastalarda kullanılacak büyüme hormonu bedelleri kurum tarafından karşılanacak.
  • Çölyak hastalığında yapılan ödemelere esas olan saÄŸlık raporu kullanım süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.
  • Kemik erimesinin tespiti için yapılan kemik ölçüm iÅŸlemi maruz kalınan radyasyon miktarını azaltmak için 2 yılda bir yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.