Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Münbiç mesajı: Anlaşma yok!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Münbiç konusunda anlaşmaya varılmadığı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD ve Türkiye'nin Menbiç'teki durumla ilgili bir anlaşmaya varmadığını söyledi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Menbiç konusunda Türkiye ile ilgili henüz karşılıklı bir anlaÅŸmaya varılmadığını söyledi. Sözcü Nauert, Washington ile Ankara arasındaki diplomatik görüşmelere iliÅŸkin ise bir yorum yapmadı.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin ÅŸehir merkezinin TSK destekli gruplarla birlikte ele geçirilmesinin ardından yabancı TV kanallarına Türkiye ile ABD’nin Menbiç konusunda anlaÅŸtığını artık uygulama beklediklerini söylemiÅŸti. Kalın’ın açıklaması salı günkü basın brifinginde Sözcü Nauert’e hatırlatıldı.

Nauert, “Bu komik çünkü varılan bir anlaÅŸma yok” dedi. Nauert geçen hafta benzer bir yanıtı DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun açıklamalarına cevaben vermiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Sözcüsü Nauert Washington ile Ankara arasındaki diplomatik görüşmelerin bir sonraki turunun ne zaman yapılacağına iliÅŸkin soruya ise “Åžu anda ilan edeceÄŸimiz bir ÅŸey yok” diyerek geçiÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.