Sosyal Medya

Dünya

Türkmenistan'da gıda sıkıntısı başladı

Türkmenistan'da sene başından bu yana devam eden gıda maddeleri kıtlığı sonucu raflarda kullanım ömrü tükenmiş maddeler satılmaya başladı



Türkmenistan'da gıda ürünleri eksikliÄŸi ve fiyatların artmasının sonucu olarak dükkânlarda zamanı geçmiÅŸ ürünlerin satılmaya baÅŸlandığı haber verildi. 

Konuyu Radio Liberty Türkmen servisinin AÅŸkabat'taki kaynakları gündeme taşıdı. Radyo çalışanları, süresi dolmuÅŸ gıda maddelerinin çoÄŸunun süt ve et ürünlerinden oluÅŸtuÄŸunu belirterek, "Peynir, yoÄŸurt ve krema gibi süresi dolmuÅŸ süt ürünleri satılmaktadır. Ancak satıcılar bu ürünlerin kullanım süresinin sona erdiÄŸini müşterilerine söylememektedirler” dediler.

Diğer kaynaklar ise bazı Aşgabat mağazalarında kullanım süresi belirtilmemiş yiyeceklerin satılmakta olduğunu söylediler.

Yerel gözlemciler, bu tür ürünlerin ortaya çıkması ile ilgili etkenler olarak fiyatların artmasını, nüfusun çoğunluğunun satın alma gücünün azalmasını ve hükümetin tüketime sunulan ürünlerin kalite kontrolüne verdiği önemin eksikliğini gösteriyor.

Türkmenistan'da 2017 yılının Aralık ayından bu yana gıda ürünleri eksikliği ve fiyat artma sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Ülkede son birkaç aylarda ekmek ve süt ürünleri fiyatları yüzde yüz oranında artmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.