Sosyal Medya

Güncel

Dünya basını Afrin zaferini böyle gördü: Kovuldular

Uluslararası basın yayın organları, TSK'nın ÖSO ile birlikte Afrin’i terörden temizlemesini, son dakika gelişmesi olarak duyurdu.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin şehir merkezinde saat 08:30 itibarıyla kontrolü sağladı. Uluslararası medyanın da yakından takip ettiği harekattaki bu gelişme, geniş yankı uyandırdı.

Amerikan kanalı CNN, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Afrin açıklamasını canlı yayında son dakika verdi.

İngiliz basın kuruluşu BBC, YPG/PKK'lı teröristler hakkında, "Afrin'den kovuldular" manşetini attı.

BBC haberinde, "Türkiye, iki aydır sürdürdüğü harekatta, sınırına yakın olan Afrin’i terörist olarak gördüğü gruplardan arındırmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

France 24 haberi, "Türkiye liderliÄŸindeki güçler Suriye’nin Afrin kentine girdi" baÅŸlığıyla verdi.

Fransız haber ajansı AFP de, TSK'nın ÖSO ile birlikte saat 8.30'da Afrin merkezinde kontrolü saÄŸladığını ve Afrin'in her mahallesinde Türk askeri ve ÖSO birliklerinin bulunduÄŸunu duyurdu. "Türk bayrağı Afrin'de dalgalanıyor diyen" AFP haberinde, "Åžehrin kontrolünü ele geçirmek isteyen teröristleri kovdular" ifadelerine yer verildi.

Katar merkezli El Cezire Ä°ngilizce sayfasında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’de kontrol saÄŸladığını duyurdu. El Cezire de, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın açıklamasını kaynak gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.