Sosyal Medya

Güncel

Afrin'de kontrolün sağlanmasının ardından akıllara o sözler geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve destekçileri, Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili tepki çeken sözler sarf etmişti. Harekata odaklanılmışken Mehmetçik'in moralini bozacak ve dikkatini dağıtacak açıklamalar yaptığı belirtilen CHP'lilerin sözleri, Türk askeri ve ÖSO güçleri Afrin merkezi ele geçirdikten sonra tekrar akla geldi.



TSK ve ÖSO güçleri, bugün sabah saatlerinde Afrin merkezini terör unsurlarından temizledi. Harekatın başarılı olmasından sonra, akıllara bu operasyonu başından beri eleştiren isimler geldi.

KILIÇDAROĞLU: KİMİN TERÖRİST OLDUĞUNU NASIL AYIRACAKSINIZ?

CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, harekatın baÅŸlarında TSK'ya destek vermiÅŸ ama Åžubat ayında yaptığı bir açıklamada, "Harekatı destekliyoruz ama Afrin'in içine girmek farklı bir ÅŸey. Siz yaklaşık 500.000 nüfusa sahip bir kente niye gireceksiniz? Kimin terörist olduÄŸunu nasıl ayıracaksınız?" demiÅŸti.

KILIÇDAROĞLU: BİZ ORDUMUZA HER ZAMAN GÜVENDİK

Daha önceki konuÅŸmalarında sürekli "Afrin'e girmeyelim." diyen, baÅŸarıların üst üste gelmesiyle ağız deÄŸiÅŸtiren CHP lideri, Afrin'in merkezine girilen bugün, kürsüye çıktı ve "Biz Afrin'de mücadele eden ordumuza her zaman güvendik. Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Ben size taarruzu deÄŸil, ölmeyi emrediyorum" demiÅŸtir." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin kararını eleştiren Kılıçdaroğlu'nun sözleri kendi partisi ve HDP tarafından desteklenmişti. Onun bu sözlerine partisinin grup başkanvekili Engin Altay'ın sözleri eşlik etmişti.

TEHDÄ°T GÄ°BÄ° Ä°KAZ

Engin Altay Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak şunları söylemişti:

Afrin'in merkezine girmeyin. Bir samimi uyarıdır. Afrin'e 400 bin nüfuslu bir yere girdiğinizde sivil kayıp demek Türkiye'yi dünya kamuoyunda haklıyken haksız etmek demektir. Bunu yapmayın.

Engin Altay'ın bu sözlerinden sonra, terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olduğu belirtilen HDP sıralarından alkış sesleri yükselmişti.

ALTAY: AFRİN'E GİRMEK ÇOK ZOR

Katıldığı bir televizyon programında, Afrin'in içini fare kapanına benzeten CHP'li Altay, “Afrin bir bubi tuzağı, felaket. Sur'un 100 katını düşünün. Askeri, bir tuzaÄŸa sokacağız. Her köşesinde mayın olan bir labirente Mehmetçik'i niye sokuyoruz” demiÅŸti. “Türk askeri Afrin'e girmesin” diyen Engin Altay, Zeytin Dalı Harekatı için “AK Parti'nin seçim propagandası” yakıştırması yapmıştı. Altay, hayvanların ölümünde kullanılan ‘telef olmak' ifadesini Mehmetçik için sarf etmiÅŸti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamalarda Afrin'e girmenin çok zor olacağını ileri sürmüştü.

AFRİN ŞEHİR MERKEZİ KOLAYCA ELE GEÇİRİLDİ

Çok zor olacak denilen Afrin kuşatması, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne denk getirilerek kısa sürede ele geçirildi.

CÄ°HANER'DEN PKK'YA MESAJ: ATEÅž KESEREK HÃœKÃœMETÄ°N ELÄ°NÄ° ZAYIFLATIN

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ise, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Afrin'de sıkıştırdığı PKK/PYD'li teröristleri imha etmeye hazırlandığı dönemde bir gazeteye röportaj vermişti.

PKK/PYD'yi ‘Kürt hareketi' olarak nitelendiren Cihaner, binlerce insanın ÅŸehit olduÄŸu terör saldırılarını ise ‘silahlı eylem' olarak adlandırmıştı. Cihaner, PKK liderlerinin yuvalandığı Kandil'e de “AteÅŸ keserek hükümetin elini zayıflatın” ÅŸeklinde mesaj göndermiÅŸti.

"AFRÄ°N'E GÄ°RMEK Ä°ÅžGALDÄ°R"

2017 senesinin son aylarında, Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı dönemlerde bir TV programına katılan CHP'li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tepki toplayan yorumlarda bulunmuştu. Atıcı şunları söylemişti:

Türkiye'nin Suriye'deki üstlendiği rolden; Amerika'nın, Rusya'nın ve Suriye'nin, PYD'nin rahatsızdır. Çünkü Türkiye'nin kendine biçtiği rol İdlib'tir, Afrin değildir. Biz Astana Süreci'nde İdlib için anlaştık. Şimdi de Afrin'e doğru yöneldiğimiz için büyük bir rahatsızlık oluştu. Afrin'e yaklaşım şu anda yanlıştır. Afrin'in işgali şu anda yanlıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.