Sosyal Medya

Güncel

Pazartesi günü 'Üç Aylar' başlıyor

İslam dünyası için çok önemli olan üç aylar 19 Mart Pazartesi günü başlıyor



Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, üç ayların, 19 Mart Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Kocaçoban, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, üç ayların, Allah'ın kullarına yıl içerisinde yapmış oldukları hata ve kusurların affedilmesi için sunmuş olduğu arınma ve kurtuluşa erme mevsimi olduğunu belirtti.

Üç ayların İslam dünyası için önemli olduğunu dile getiren Kocaçoban, şunları kaydetti:

"Şu an memleketimizin varlığı milletimizin birliği için Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden sınır ötesi operasyonlarda görev alan her rütbedeki asker polis ve sivil görevlilerimize Allah'tan şanlı bir zafer bahşetmesini niyaz ediyoruz. Operasyonlarda görev alan kardeşlerimizi yüce Mevlam hıfzı emayınla korusun ailelerine sabır ve metanet versin."

Müslümanlar olarak, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifi gereği hareket edildiğini ve Türkiye'nin komşularına yardım etmeyi sürdürdüğünü hatırlatan Kocaçoban, "Bugün ülke olarak birçok komşumuzun imdadına yetişmek zorunluluğu hasıl olmuştur. Necip milletimiz tarihten gelen sorumluluğunu hiç aksatmadan bugün de komşularının imdadına yetişmeye devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde acı gözyaşı zulüm ve savaşlar bütün hızıyla devam etmektedir. Maalesef bu olayların cereyan ettiği yerlerde İslam coğrafyasıdır. Ümidimizi yitirmeden sıkıntılar içindeki kardeşlerimizi unutmadan üç ayları değerlendirmek için günlerin kıymetini bilelim." diye konuştu.

22 Mart günü perşembeyi cumaya bağlayan gecenin ise Regaip Kandili olduğunu aktaran Kocaçoban, üç ayların ve Regaip Kandili'nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.