Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı'ndan Afrin açıklaması: Erdoğan kuşatmayı kastetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Temenni ederim ki akşama kadar Afrin düşer' sözlerine Cumhurbaşkanlığı kaynağından düzeltme yapıldı. İsmini açıklamayan kaynak, Erdoğan'ın sözlerinin 'Kuşatma bu akşam tamamlanır' şeklinde anlaşılması gerektiğini söyledi.



BBC Türkçe'nin haberine göre, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın bugün muhtarlara yaptığı konuÅŸmada “Temenni ederim ki akÅŸama kadar Afrin düşer” demesinin ardından adını gizli tutan bir CumhurbaÅŸkanlığı kaynağı ErdoÄŸan’ı düzeltti.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre basına mesaj atan ve adının açıklanmasını istemeyen kaynak, “CumhurbaÅŸkanının konuÅŸmasındaki ‘Temenni ederim ki akÅŸama kadar Afrin düşer’ sözleri ‘KuÅŸatma bu akÅŸam tamamlanır’ ÅŸeklinde anlaşılmalıdır” dedi.

ERDOĞAN'IN AFRİN'LE İLGİLİ SÖYLEDİĞİ SÖZLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Muhtarlar Toplantısı'ndan Afrin Harekatı ile ilgili açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Afrin temenni ederim ki akÅŸama kadar düşmüş olur. Afrin’de ÅŸu ana kadar 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Sanatçılar diyorlar ki Afrin’e beraber gidelim. Sporcular da aynı ÅŸekilde mesaj atıyorlar, beraber sınıra gidelim diye. Ä°nÅŸallah. Muhtarlardan şüphem yok zaten. Åžair ne diyor. Yürüyeceksin millet yürüyecek arkanda. Yürüyeceksin muhtarlar yürüyecek arkandan.

Batı dünyası tarafından allanıp pullanan teröristler girdiğimiz her yerde kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Dağlarda ne tüneller açmışlar. O teröristlerde bu kadar akıl yok. Hem kaçıyor alçaklığı da elden bırakmıyor. Kaçarken şehirden çıkmak isteyen sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar.

Teröristlerin kaçmak için kullandıkları koridor bugün yarın kapanacak inşallah. Afrin şehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi projesi bugünlerde de köpürtülmeye çalışılıyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.