Sosyal Medya

Dünya

Amerikalı Müslüman liderlerden Türkiye'ye övgü

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun ev sahipliği yaptığı "Yıllık Müslüman Liderler Toplantısına" Güney Kaliforniya’nın farklı şehirlerinden çok sayıda Müslüman lider katıldı



Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya katılan Amerikalı Müslüman liderler, Türkiye'den övgü ve takdirle bahsetti.

Los Angeles BaÅŸkonsolosu Can OÄŸuz’un ev sahipliÄŸinde konsolosluk rezidansında gerçekleÅŸtirilen Yıllık Müslüman Liderler Toplantısı'na çok sayıda Müslüman sivil toplum temsilcisi katıldı.

Programın açılışında söz alan Başkonsolos Oğuz, davetlilere teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

ABD’nin en önemli Müslüman hakları savunucusu sivil toplum kuruluÅŸu olan Amerikan-Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi’nin (CAIR) Los Angeles temsilciliÄŸiyle iÅŸ birliÄŸi halinde organize edilen buluÅŸmada konuÅŸan Müslüman liderler, Türkiye'den övgüyle bahsetti.

Müslüman liderler, Türkiye'nin İslam dünyasına yaptığı katkılardan 3,5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmasına, Filistin davasına verdiği destekten Kudüs konusundaki duruşuna kadar birçok alanda Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek Türk milletine teşekkür etti.

CAIR-Los Angeles Direktörü Hussam Ayloush, "Türkiye’nin tüm Müslümanların kalbinde özel bir yeri var; ben aslen bir Suriyeli olarak Turkiye’nin ÅŸimdiye kadar verdiÄŸi tüm destek için çok teÅŸekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Programa katılan Filistinli bir imam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin başarılı olması için her gün dua ettiklerini belirtti.

Ardından kürsüye gelen TURCA DerneÄŸi Kurucu BaÅŸkanı Vakkas DoÄŸantekin de, davetlilerden Afrin’i PYD/PKK'lı teröristlerden temizleyen kahraman Mehmetçik ve Özgur Suriye Ordusu (ÖSO) için dua istedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili kitap ve broşürlerin de dağıtıldığı etkinlikte konuklara Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.