Sosyal Medya

Coğrafyamız

BAE Dışişleri'nden Türkiye'ye çirkin sözler

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Türkiye'nin Arap ülkelerinin bağımsızlığına saygı duymadığını savundu.



Sosyal medya hesabı Twitter'dan Türkiye ile ilgili paylaşımlarda bulunan Gargaş'ın ifadesi şöyle:

"Türkiye ve Arap ilişkilerinin en iyi seviyede olmadığını görmek güç değil. Ankara Arap bağımsızlığını hesaba katarak komşularıyla mantıklı ve akıllıca bir ilişki kurmalı."

18-03/10/gargas.jpg

Gargaş, "Arap dünyasını komşuları tarafından yönetilmeyecek ve şimdiki durum kalıcı olmayacak" derken, Türkiye'nin Arap dünyasında rejim değişikliği planlayan örgütlerle iş birliği kurduğunu ileri sürdü.

Gargaş, Araplara İran ve Türkiye'nin liderlik edemeyeceğini söylemiş ''Tahran ile Ankara'nın bölgedeki hırslarıyla mücadele etmek için Arap alemi birleşmeli'' ifadelerini kullanmıştı.

18-03/10/gargas2.jpg

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaşmış, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'den tepki görmüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, BAE Ankara Büyükelçiliği'nin önündeki cadde ve sokağa Fahdeddin Türkkan ismi verilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.