Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Salih Müslim açıklaması: Temennimiz Çekya iade eder

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa İl Kongresi öncesinde yaptığı konuşmada terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in yakalanmasıyla ilgili "PYD'nin başı, evet, yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye'ye teslim eder. Ve hak tecelli eder" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Åžanlıurfa'da AK Parti Ä°l Kongresi öncesinde vatandaÅŸlara hitap etti. ErdoÄŸan, PYD'nin eski elebaşı Salih Müslim'in Çekya'da yakalanmasıyla ilgili olarak ilk kez konuÅŸtu. ErdoÄŸan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya bunu Türkiye'ye teslim eder." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Siz bizi hiçbir zaman yolda yalnız koymadınız. 2002 kasımından bu yana hep beraber yürüdük. On binler ÅŸu anda burada. Önce çok anlamlı bir dönemde, sizlerle 6. olaÄŸan kongremizi yapıyoruz. Unutmayın, Afrin Harekatı'nın olduÄŸu bir dönemde sizlerle bir aradayız. Bugün, öğlen civarı 2021 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne dedik? Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. AnlaÅŸtık mı? Bu mücadeleyi sonuna kadar da sürdüreceÄŸiz. Kararlıyız. Azimliyiz. Åžehitlerimizin kanı yerde kalmayacak dedik. Åžu anda ÅŸehitlerimiz bizi takip ediyor. Bizler de zaten onları ölüler olarak kabul etmiyoruz. Onlar sevgili Peygamberimiz ile komÅŸu. Beraberler.  Åžu anda imansızlar karşımızda, inananlar üzerine gidiyor. Cuma günü askerimizin saf tutuÅŸlarını gördünüz deÄŸil mi?

SALÄ°H MÃœSLÄ°M'Ä°N YAKALANMASI

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da, "Åžimdi PYD'nin başı, evet,  yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inÅŸallah bunu Türkiye'ye teslim eder. Ve hak tecelli eder" dedi.

"AFRİN YAVAŞ YAVAŞ DÜŞÜYOR"

Åžu anda Afrin yavaÅŸ yavaÅŸ düşüyor. Åžehitlerimiz için sizden birer Fatiha istiyorum. Diyoruz ki, Rabbimizin bize müjdesi var ya. Fetih yakındır. Öyleyse müjdele diyor. Åžimdi de Afrin'de fethi bekliyoruz. Mücadele gece gündüz sürüyor. 

18-02/25/resimid_9035256.jpg

"EY AMERÄ°KA, BU ADAMI BÄ°ZE VER"

Paralel devletin mensupları Pensilvanya'da. Varsınlar diğerleri de onların yanına gitsin. Biz de diyoruz ki, samimi olanlar bizimle beraber. Samimi olmayanlar da orada. Ey Amerika, bu adamı bize ver. Bunu deport et. Bu adam bu ülkede darbe girişiminde bulundu. Dolayısıyla bu adamı daha fazla saklarsan bizim ittifakımıza yanlış hareket edersin.

18-02/25/resimid_9035046.jpg

ERDOÄžAN ÅžANLIURFA Ä°L KONGRESÄ°NDE KONUÅžTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar da Osmanlı tokadını yediler. Türkiye Urfa'nın yanı başında benzer oyunlarla karşı karşıya. Dün bölgeye gelenler bugün de terör mörgütü bahanesiyle oynı oyunun peşindeler. Terör örgütleriyle al takke ver külah içindeler. Terör örgütleri bu topraklarda karşılık bulamayacak. Gerektiği zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben sonra siz Afrin'e gideriz. Hedef Kızıl elma. Bu canın ne kıymeti var ki. Bu mücadelemizi bugün itibariyle kaç terörizt etkisiz hale getirildi; 2 bin 21. Bizim de 80 civarında mehmetçik ve ÖSO'dan şehitlerimiz var." diye konuştu.

CumhrubaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bu yolda Rabbimizin müjdesi yakın bize. Ä°nÅŸallah Allah'ın yardımı, zafer bize yakın. Bölmek isteyenlÅŸere asla müsaade etmeyeceÄŸiz. Suriye'den gelen 500 bine yakın Muacire siz Ensar oldunuz. Siz onlara kapılarınızı kapamadınız. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus, güneyde El Bab'ı terörden temizledik.  Åžimdi ise Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i terörden temizleyeceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"AFRİN'İ TERÖRDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

CumhrubaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bu yolda Rabbimizin müjdesi yakın bize. Ä°nÅŸallah Allah'ın yardımı, zafer bize yakın. Bölmek isteyenlÅŸere asla müsaade etmeyeceÄŸiz. Suriye'den gelen 500 bine yakın Muacire siz Ensar oldunuz. Siz onlara kapılarınızı kapamadınız. Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus, güneyde El Bab'ı terörden temizledik.  Åžimdi ise Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i terörden temizleyeceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, "Ezanına, bayrağına , toprağına, geleceÄŸine sahip çıkan bu millet bugün mü teslim olacak? Sabır ve kararlılıkla hareket ettik. Mesafe katettikçe harekat kabiliyetimiz artıyor. Sizin bu heyecanınız, coÅŸkunuz oldukça zafer yakındır.  Burnumuzun dibinde terör koridoru oluÅŸturmalarını seyredecek deÄŸiliz. Suruç'un hemen karşısında o bölgeden ülkemize çoÄŸunluÄŸu da Kürt kardeÅŸlerimizden oluÅŸan yüzbinlerce kardeÅŸimiz geldi. Åžimdi orada DEAÅž var mı yok." ifadesini kullandı.

"(SALİH MÜSLİM)TESLİMİYLE ADALETİN TECELLİSİ GÖRÜLECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'in bir köyünde 4 masum köylüyü ellerini-kollarını bağlayıp çevrelerine bombalı tuzaklar kurup gittiler. Askerimiz tarafından oradan çıkarıldılar ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Oyunu görüyorsunuz değil mi? Başları var ya Çekya'da şimdi tutuklandı. Çekya bunu bize teslim eder. Teslim ettikten sonra adeletin nasıl tecelli ettiği görülecek. Dikkat edin hergün dünyanın pek çok yerşinde Zeytin Dalı Harekatımız konuşuluyor, eleştiriliyor. Avrupa Birliği ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz için 6 bin Avro teklif etti. Bunun 6'da birini bile yerine getirmedi" dedi.

Yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hiç bir beşerinin karşısında eğilmedik. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi 4 kata kadar büyüttük. Şanlıurfa bundan en iyi nasibini alanlardan oldu. Şanlıurfamızın en önemli eksiklerini tamamlamanın, sorunlarının çözmenin gayreti içindeyiz. Hızlı tren Urfa'ya kazandırmakta olduğumuz bir diğer önemli konu. GAP Havalimanı 23 bin yolcu ağırlıyordu şimdi 833 bin yolcuya çıktı ve Urfa ülkemizin en büyük şehirleri arasına kartıştı. " diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.