Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kürt subaylar rahatsız! Irak hükümeti önlem aldı

Irak İçişleri Bakanı Yardımcısı Eqil Mahmud Xezeli’nin, Kerkük’te Kürt subayların yerine Türkmen ve Arap subayları atadığı bildirildi.



Irak İçiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Eqil Mahmud Xezeli’nin, Kerkük’te Kürt subayların yerine Türkmen ve Arap subayları atadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Eqil Mahmud Xezeli, 18 Şubat imzalı tebligatta bakanlıklarına bağlı subaylarda görev değişimi yaptı. Söz konusu tebligatta kentte Kürt subayların görev yaptığı makamlara Türkmen ve Arap subaylar atandı.

Konuya iliÅŸkin Barzani’ye takın Rudaw’a konuÅŸan Kerkük Polis Müdürü Xetab Omer, söz konusu tebligatın kendilerine ulaÅŸmadığını söyledi.

Xetab Omer, “Tebligatın elimize ulaÅŸması halinde düzenleyeceÄŸimiz basın toplatısıyla kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

Görev deÄŸiÅŸimi yapılan listede 214 subayın adının bulunduÄŸunu dile getiren Omer, “Kerkük’te toplam 900 subay görev yapıyor. Åžayet 700 subay görevden uzaklaÅŸtırmış ya da alınmış ise bu durum açıklığa kavuÅŸması gerekiyor” diye konuÅŸtu.

Irak İçişleri Bakanlığı tebligatında Xetab Omer ve General Evsertaw Kamil adlı Kürtlerin görevinde kaldığı ancak çok sayıda Kürt subayın görevden alınarak yerlerine Arap ve Türkmenlerin atandığı kaydedildi.

16 Ekim’de “Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi’ne (KYB)” baÄŸlı bazı peÅŸmergelerin çekilmesiyle Iraklı güçler ile HaÅŸdi Åžabi milisleri Kerkük, Tuzhurmatu ve diÄŸer tartışmalı bölgelere girmiÅŸti.

Iraklı güçler ile Heşdi Şabi milislerinin Kerkük ve tartışmalı bölgelere girmesiyle birlikte Bağdat yönetimi tarafından çok sayıda Kürt yetkili görevinden alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.