Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan bir garip açıklama: ABD'nin Kürt bölgelerine sızmasına izin vermeyeceğiz

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Ortadoğu'nun en önemli sorununun ABD olduğunu söyledi.



Ä°ran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in baÅŸdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Irak DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim Caferi ile görüşmesinin ardından ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson’ın OrtadoÄŸu ziyaretine iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

"ABD'NÄ°N KOMPLOLARI YENÄ°LGÄ°YE UÄžRADI"

Velayeti, OrtadoÄŸu’nun en önemli sorununun ABD olduÄŸunu vurgulayarak, "ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson’ın bölge ziyareti ABD’nin, bölgedeki Ä°slami ülkelere karşı askeri ve siyasi komplolarının yenilgiye uÄŸramasından dolayı gerçekleÅŸti” dedi.

"ABD'NİN SIZMA GİRİŞİMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ä°ran’ın ABD’nin OrtadoÄŸu’daki siyasi, askeri ve güvenlik konusundaki hareketlerini takip ettiÄŸini belirten Velayeti, “Ä°ran, Irak ve Suriye kesintisiz iÅŸ birliÄŸi ile ABD’nin, Kürt bölgelerine sızmasına izin vermeyecektir” diye konuÅŸtu.

Irak DışiÅŸleri Bakanı Caferi de Irak’ın potansiyellerini vurgulayarak, "Milletler kendi ülkeleri içindeki potansiyele odaklanırsa hiçbir düşman o milletin karşısında duramaz” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.