Sosyal Medya

Dünya

Tillerson: PYD güçlerini Afrin'e kaydırdı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi terör örgütü PYD'nin güçlerini Afrin'e gönderdiğini itiraf etti. Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı için "Bizim Suriye'nin doğusunda DEAŞ'ı yenmek için verdiğimiz savaştan uzaklaşmalara yol açtı" diye konuştu.



Ortadoğu turundaki ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuveyt'te yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı için "Bizim Suriye'nin doğusunda DEAŞ'ı yenmek için verdiğimiz savaştan uzaklaşmalara yol açtı" dedi.

Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'nin doğusundaki terör örgütü YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu DSG birliklerinin Afrin'e kaymasına yol açtığını dile getirdi.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi Ankara'dan gelen sert mesajlara raÄŸmen "Türkiye'nin güvenlik endiÅŸesini anlıyoruz" açıklaması yapmıştı. Tillerson SDG ile iÅŸbirliÄŸinin süreceÄŸini söylerken, terör örgütü PYD için 8 milyon dolar bütçe ayırdıklarını vurguladı.

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Tillerson’u PerÅŸembe akÅŸamı kabul edecek. ABD’li bakan ertesi gün de mevkidaşı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüşecek.

 

ErdoÄŸan, partisinin grup toplantısında ABD'ye "Sert karşılık veririz diyenler, Osmanlı tokadı yememiÅŸ. Biz teröristleri vururken orada olmayın" mesajı vermiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.