Sosyal Medya

Kürsü

Mete Yarar: 'Bize kim kefen biçmek istiyorsa biz o kefeni onlara giydirmeye gidiyoruz!'

SuperHaber yazarı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Normalde mayınlı bir arazide ilerleme hızı günlük 150 metredir. Bizim askerlerimiz farklı farklı cephelerde aynı anda neredeyse 6-7 kilometre kadar girdiler." dedi.

Keçiören Belediyesi tarafından, Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Bir gece ansızın bu oyunu bozarız" adlı söyleşi yapıldı. Söyleşide konuşan Yarar, Türkiye'nin artık oyun bozma aşamasını geçip, oyun kurduğunu belirtti.

"BÄ°Z O GÃœN DE OYUN BOZDUK"

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından bölgede 3 bin 500 DEAÅž'lıyı etkisiz hale getirdiÄŸini ve 2 bin kilometrelik bir alanı kurtardığını ifade eden Yarar, "Biz o gün de oyun bozduk. Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın söylediÄŸi ifadeyle 'Biz artık bu sınırlarda terörist istemiyoruz. 'Bize kim kefen biçmek istiyorsa biz o kefeni onlara giydirmeye gidiyoruz. Afrin'e hepimiz böyle bakacağız." diye konuÅŸtu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Uyuyan devi uyandırdılar." sözünü hatırlatan Yarar, asıl korkunun da zaten Türkiye'nin uyanması olduğunu ifade etti.

Yarar, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağını iÅŸgal etmeyi düşünmediÄŸini ama gönülleri fethetmede sınırlarının olmadığını vurgulayarak, "Bundan sonra bizim nerede duracağımızı, hangi gönülleri fethedeceÄŸimizi toplumun kendisi karar verecek." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

'BAÅžKA ORDU YOK'

Söyleşide seyircilerden gelen soruları da cevaplayan Yarar, Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nda nasıl bir ilerleme kaydettiğine yönelik soru üzerine, şunları söyledi:

"Normalde mayınlı bir arazide ilerleme hızı günlük 150 metredir. Bizim askerlerimiz farklı farklı cephelerde aynı anda neredeyse 6-7 kilometre kadar girdiler. Ã‡Ã¼nkü o kadar uzun yıllardan beri bu tip olaylarla karşılaÅŸtılar ki... Åžu anda Türk ordusunun, eÄŸitilmiÅŸ olan kiÅŸilerin tamamının savaÅŸ tecrübesi var. Dünyada bu kadar büyük savaÅŸ tecrübesine sahip baÅŸka bir ordu yok."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.