Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR: Afrin'de ABD askerleriyle savaşıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, 'Aslında Türkiye orada YPG ile PKK ile savaşmıyor. Çünkü onlar Amerika'nın kara gücü. Amerika'nın askerleridir' ifadelerini kullandı.



Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, kongrelerinin ana temasının "Önce İnsan, Öncelik Adalet" olduğunu söyledi.

Adalet terazisinin bozulması durumunda toplumun dengesinin de bozulacağını belirten Yapıcıoğlu, "Gerçekten adalet terazisi doğru tartmazsa toplumsal huzur kaybolur. Zulüm ayyuka çıkarsa kardeşlik bozulur. Kardeşlik bozulursa birlik beraberlik yok olur, sadece lafta kalır. Birlik ve beraberlik olmazsa o zaman siz temelden sarsılırsınız" dedi.

Yapıcıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, şöyle konuştu:

Biz başından beri söyledik. Keşke Afrin operasyonunun yapılmasına ihtiyaç kalmasaydı. Keşke durum bu noktaya gelmeseydi. Niçin başladı Afrin operasyonu?

"BU NASIL DOSTLUK, NASIL MÃœTTEFÄ°KLÄ°K? DOST DOSTA BUNU YAPAR MI?"

Güya sözüm ona dost ve müttefik ABD, 'Ben 30 bin kiÅŸilik sınır ordusu kuracağım.' dedi. Hükümet yetkililerimiz hop oturup, hop kalktı. Bu nasıl dostluk, nasıl müttefiklik? Bu müttefiklik hukukuna sığar mı? Dost dosta bunu yapar mı? 'Yapmayın etmeyin, bakın bunu yaparsanız geliriz vururuz.' dedi ve Afrin'e girildi. Biz de o gün dedik. Aslında Türkiye orada YPG ile PKK ile savaÅŸmıyor. Çünkü onlar Amerika'nın kara gücü. Amerika'nın askerleridir. Öyle ya Amerika onları eÄŸitti, silah verdi, istikamet verdi, hedef gösterdi, 'Git vur.' dedi ve onlar da gidip vurdu. Öyleyse onun isminin baÅŸka bir ÅŸey olması, Coni olmaması bir ÅŸey deÄŸiÅŸtirmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.