Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail müdahale etti: 23 Filistinli yaralı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 1'i ağır 23 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.



Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saÄŸlık ekiplerinin, Batı Åžeria'nın doÄŸusundaki Eriha kentinde Ä°srail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda plastik mermiyle yaralanan 21 Filistinli ile gazdan etkilenen 9 kiÅŸiye tıbbi müdahalede bulunduÄŸu bildirildi.

İsrail askerleri Eriha kentinin girişinde gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale ederken, Filistinliler de İsrail askerlerine taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

İSRAİL GERÇEK MERMİ KULLANDI

Ayrıca açıklamada, saÄŸlık ekiplerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Kefr Akab köyünde Ä°srail askerlerinin kullandığı gerçek mermiyle yüzünden, göğsünden ve bacağından ağır yaralanan bir gence tıbbi müdahalede bulunduÄŸu belirtildi.

Filistinli gencin tedavi için Ramallah Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları da söz konusu gencin 16 yaşında olduğunu ve Kefr Akab köyü arazileri üzerine kurulu Kohaf Yakub Yahudi yerleşim birimi yakınlarında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda yaralandığını ifade etti.

Öte yandan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde de bir Filistinli Yahudi yerleşimciler tarafından darp edilmesi sonucu hafif yaralandı.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.