Sosyal Medya

Güncel

Bağdat 'maaşları gönderdik' dedi, Erbil yalanladı

Irak'ta merkezi yönetimin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) memurların maaşlarını ödemesi için yaklaşık 200 milyon dolar gönderdiği bildirildi. Fakat Erbil yönetimi 'Gönderilen paranın bizimle ilgisi yok' diyor.



Irak meclisindeki Kürt milletvekili ve Maliye Komitesi üyesi Mesud Haydar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bağdat yönetimi, Kürdistan bölgesine Sağlık ve Eğitim bakanlıkları memurlarının maaşlarını ödemesi için 250 milyar Irak dinarı (yaklaşık 200 milyon dolar) gönderdi. Kürdistan bölgesindeki Maliye Bakanlığı da söz konusu miktarın ellerine geçtiğini ve ilgili bakanlıklardaki memurların maaşlarını yakında ödeyeceklerini teyit etti" dedi.

IKBY'DEN YALANLAMA

Irak Kürdistan Ekonomi Bakanlığı, Bağdat'ın Erbil'e bakanlıkların bütçe ödemelerinin bir kısmını gönderdiğine dair haberleri ise yalanlıyor. Bakanlık'tan yapılan açıklamada gönderilen paranın Erbil ve Bağdat arasında müzakere edilen bütçe ödemeleri ile alakası olmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “25 Ocak günü BaÄŸdat tarafından 200 milyon dolar Irak Merkez Bankası'nın Erbil'deki ÅŸubesine gönderildi. Bu bankanın Kürdistan Ekonomi Bakanlığı ile hiçbir iliÅŸkisi yoktur ve Irak Merkez Bankası'na baÄŸlıdır. BaÄŸdat ve Erbil arasında oluÅŸturulan ortak heyetler bütçe ile ilgili çalışmalar kapsamında incelemelerine devam ediyorlar” denilerek, Kürdistan Ekonomi Bakanlığı'na maaÅŸların ödenmesi için herhangi bir ödeme yapılmadığı kaydedildi.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.