Sosyal Medya

Güncel

"Ankara kazandı, Tahran kaybetti!"

İran Dışişleri Bakanlığı eski diplomatı Meleki’den “Zeytin Dalı” yorumu: “Afrin operasyonuyla Ankara kazandı, Tahran kaybetti!”



Afrin’deki terör örgütü PYD/YPG’ye yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı, 11’inci gününe girerken, dünyadan da operasyona yönelik deÄŸerlendirmeler devam ediyor. Operasyonun hemen akabinde Åžam rejimiyle birlikte Türkiye’ye tepki gösteren Ä°ran’ın bu tutumunun sebebi ise deÅŸifre oluyor.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı eski diplomatlarından Sadık Meleki, Ä°ran Diplomatik AraÅŸtırmalar Merkezi’nin sitesinde yayımlanan yazısında “Suriye’nin Afrin ilindeki çatışmaların en büyük kaybedeni Ä°ran… Ankara, Afrin harekâtını Washington ve Moskova ile koordineli bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirdi. Ancak Ä°ran bu dosyada hiç yer almadı. Ä°ran böylece Suriye’deki çatışmalar denkleminde en büyük kaybeden oldu” dedi.

Meleki, Suriye’deki çatışmalarda DAEÅž’e karşı üstünlük saÄŸlayan Ä°ran’ın Afrin operasyonunuyla kayıpta olduÄŸunu, Türkiye’nin ise Suriye’nin geleceÄŸinde söz sahibi olabileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.