Sosyal Medya

Güncel

Temel Karamollaoğlu: Abdullah Gül şu anda adayımızdır demek doğru olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazetecilerle bir araya geldiği basın buluşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu bir gazetecinin sorduğu 'Abdullah Gül 2019'da adayınız olur mu? sorusuna "şu anda adayımızdır demek doğru olmaz" cevabını verdi.



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Ulusal Basın Buluşması' adı altında düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Şişli'de bir otelde düzenlenen toplantıda Karamollaoğlu gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ANAYASA MAHKEMESİNİN VERDİĞİ KARARA İTİRAZ EDİLEMEZ"

KaramollaoÄŸlu, Anayasa Mahkemesi'nin Åžahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında vermiÅŸ olduÄŸu kararın yerel mahkeme tarafından bozulmasına yönelik olarak, "Åžimdi daha da sıkıntılı bir noktaya girdik. Beni en çok tedirgin eden, artık adalet mekanizmasına güvenin kalmaması. Son olarak iki gazetecinin tahliyesi konusunda Anayasa Mahkemesi'nin verdiÄŸi kararı, yerel mahkemenin kabul etmemesi ve yerel mahkemenin kararının ÅŸu anda icra edilir durumda olması. Bu hukukun bittiÄŸi noktadır. Çünkü Anayasa en üst mercidir. Anayasa Mahkemesi'nin verdiÄŸi kararlara itiraz edilemez. CumhurbaÅŸkanı, hükümet, medya dahil bütün yargı organları Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karara uymak mecburiyetindedir. Bu bir Anayasa emridir. EÄŸer bir yerel mahkeme 'Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamıyorum. Kararımda ısrar ediyorum' der hükümet yetkilileri de bunu tevdi eder mahiyette konuÅŸursa, zaten bize göre hukuk artık iÅŸlemez noktaya gelmiÅŸti de ÅŸimdi bütün ümitler bitti. Bu artık sözün bittiÄŸi yer. Türkiye'de artık hukuk yok. Bunu herkes bilsin. EÄŸer bir kiÅŸi bütün kararları verecek, kanunları çıkaracak, Anayasayı dinlemeyecekse hatta Anayasa ihlallerini bile meÅŸru görecekse bu iÅŸ bitti" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"FİİLEN BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE YÖNETİLİYORUZ"

Karamollaoğlu konuşmasının devamında referandum sonrasında Türkiye'nin fiili başkanlıkla yönetildiğini belirterek, "Bir referandum sürecini yaşadık. Hükümetin şu andaki tatbikatı tamamen... Başkanlık sistemi şu an da yürüyor. Meclis tamamen devre dışı. Cumhurbaşkanı kararnameleri ile Türkiye yönetiliyor. Ne Başbakan'ın ne de bakanların esamesi bile okunmuyor. Biz fiilen başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz. Kimsenin başkanla ilgili, onun aldığı kararlar, çıkardığı KHK'lar ile ilgili hiç bir fikri beyan etmemesi lazım. Ederseniz hapı yuttunuz. Eski bir Cumhurbaşkanlarından birisi KHK'larla ilgili bir konuda 'bir tereddüt var. Düzeltilmesi gerekir' demiş. Türkiye bununla çalkalandı. Neredeyse linç ediliyordu. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapmış birinin iki kelimesine tahammül edilemezse Türkiye yönetilemez" ifadelerini kullandı.

AFRÄ°N OPERASYONU

KaramollaoÄŸlu, Afrin operasyonu hakkında ise, "Orta DoÄŸu'da ki bu hareketlerde kapsamlı bir strateji belirlenmezse sadece mevzi olarak bir yere girip, çıkmanın problemi çözmeyeceÄŸi kanaatindeyiz. Biz oraya girer ve ilerleme imkanımız olursa ve o durumda da Amerika bu iÅŸe razı deÄŸilse emin olun karşımızda sadece Amerikan askerlerini görürüz. Oradaki yerel güçlere de Amerikan üniformasını giydirirler, karşımıza gelirler" diye konuÅŸtu.

AK PARTÄ°, MHP Ä°TTÄ°FAKI

Karamollaoğlu, AK Parti ile MHP arasında kurulan ittifakı ise şöyle değerlendirdi:

Bu ittifak konusunu ben pek zikretmek istemiyorum. Çünkü ittifaklar kutuplaşmayı arttırıyor. Bugün Ak Parti ve MHP bir ittifakın içine girdi. Sayın Bahçeli, 'Ben her şeyiyle, bütün icraatlarıyla Cumhurbaşkanı'nın arkasındayım' dedi. Bitti o iş. Bu ittifaka 'Milli İttifak' dediler. Ancak diğer taraf gayri milli değil.

"GÃœL ÅžU ANDA ADAYIMIZDIR DEMEK DOÄžRU OLMAZ"

Karamollaoğlu bir gazetecinin sorduğu 'Abdullah Gül 2019'da adayınız olur mu? sorusunu şöyle yanıtladı: Abdullah Gül bey kıymetli bir kardeşimiz. Elbette aday olma ihtimali olur. Ama şu anda adayımızdır demek doğru olmaz. Burada iki husus var. İlk olarak kendisi böyle bir noktada 'böyle bir teşebbüste bulunabilirim' demesi gerekir. İkinci noktada da onun seçilebileceği noktasında sağlam bir kanaatin oluşması icap ediyor. Bunlar sağlanırsa o da olabilir, başkaları da.

ORTA DOÄžU’DAKÄ° KARMAÅžAYI ABD Ä°STEDÄ°

ABD, 1991’de Sovyetler BirliÄŸi ortadan kalktığında dünyanın lideri olmuÅŸ görünüyordu. Ancak bugün Çin’den çok çekinir gibi görünüyor. BaÅŸkanlık makamında da ÅŸovmen bir adam var. Ben, Cumhuriyetçi Parti’nin sonbahar seçiminde alacağı sonuca göre görevden alınabileceÄŸini düşünüyorum. Orta DoÄŸu’ya girdi ama çıkamıyor. Ancak bu karmaÅŸayı ABD istiyordu. Suriye’de her halükarda ateÅŸkes saÄŸlanmalı. Ancak ben, Suriye’ye Türkiye için bakıyorum. Ekonomisi güçlü olmayan, dış politikada güçlü olamaz.

BAÅžBAKANIN DA BAKANLARIN DA ESAMESÄ° OKUNMUYOR

Ne baÅŸbakanın ne bakanların kusura bakmasınlar esamesi okunmuyor. BaÅŸkanlık yürüyor ve kimse onun yaptıklarını sorgulayamıyor. GeçmiÅŸte cumhurbaÅŸkanlığı yapmış bir kiÅŸi, iki lafı yüzünden linç ediliyordu. Böyle olursa bir ülke yönetilemez. Bugün iktidarda bulunanlar bizim eski arkadaÅŸlarımız. Ben onların özgürlükler için AB’yi savunduklarını sanıyordum. Åžimdi AB onların o zaman dediÄŸini söylüyor, ‘alın başınıza çalın’ diyorlar.

BİZ SEÇİMİ KAZANABİLİRİZ

1950 ve 1989 seçimlerinde devrim niteliğinde iki seçim yaşadık. Birinciyi İnönü, ikinciyi ANAP kabul etmek zorunda kaldı. Önümüzdeki seçimlerde de bunun yaşanacağını düşünüyorum.

HER İŞİMİZİ SİLAH SIKARAK MI HALLEDECEĞİZ?

"PYD ile görüşülebilir mi?" sorusu üzerine, KaramollaoÄŸlu ÅŸunları söyledi: "Suriye’deki her grupla görüşülmeli. Ben olsam PYD’ye de gider kendi davana deÄŸil baÅŸkasına hizmet ediyorsun derdim. Dinlerdi dinlemezdi ayrı. Ama denerdim. Her iÅŸimizi silah sıkarak mı halledeceÄŸiz? AK Parti çözüm süreci diye bir süreç baÅŸlattı ama amaçlarını kendileri biliyor muydu şüpheliyim. Bilse belki bugün bu halde olmazdık."

CHP İLE GÖRÜŞÜNCE KENDİ İLKELERİMİZİ ÇİĞNEYECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK

Ä°ktidar, seçime gidilirken karşısında güçlü bir muhalefet görmek istemiyor. O nedenle CHP ile görüşmemiz rahatsız ediyor. Bizim görüşmemiz ortamı yumuÅŸatıyor diye istemiyorlar. Oysa biz CHP ile görüşünce kendi ilkelerimizi çiÄŸneyecegiz diye bir ÅŸey yok. CHP’li olabilir, doÄŸru söylüyorsa kayıtsız mı kalacağız? Ä°ktidar kayıtsız mı kalacak?

SEÇİMDE HİLEYİ PARTİLER ENGELLER

"Hukuk bittiyse YSK’ya nasıl güvenilecek?" sorusu üzerine: "Partiler üzerlerine düşeni yaparsa hile yapılabileceÄŸine inanmıyorum. Bizim seçim sistemimizde de hile yapmak çok zor. YSK bir kez bu hatayı yaptı güven sarstı. Ancak inanıyorum ki oradaki insanlar da bir daha böyle bir duruma düşmek istemez. Ne demek mühürsüz oy pusulasını saymak. Onun vatandaşın oyu olduÄŸu belli deÄŸil ki…"

MUTASYONUN NEDENÄ° Ä°KTÄ°DARDA KALMA ISRARI

Karamollaoğlu, "Eski arkadaşlarınızın uğradığı mutasyonu neye bağlıyorsunuz?" sorusuna "İktidar çok kalmış olmak ve kalmakta ısrar etmek." şeklinde cevap verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.