Sosyal Medya

Güncel

Abd ne planlıyor

Türkiye hiçbir müttefik aramadan müdahalede bulunursa büyük bir tuzağın içine düşmüş olur.



Afrin ve Mümbiç merkezli ordu kurulması ve bu ordunun kontrol etmek istediÄŸi alanın Akdeniz’den Ä°ran sınırına kadar olacağını düşündüğümüzde yapılan plan ortaya çıkar.

Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki planlarını sınırlayıcı kuÅŸatmayı yapmak, Ä°ran’ı kendi içine hapsetmek, planın ana omurgasını oluÅŸturmaktadır. Türkiye ve Ä°ran için sonraki plan, Kürtler üzerinden iç karışıklık çıkarmak.

Bu bir kuşatma planıdır.

Rusya buna karşı çıkar mı ÅŸimdilik hayır; zira bu yolla Ä°ran ve Türkiye’nin kendisine daha bağımlı olacağını düşünecektir. Suriye karşı çıkar çünkü Türkiye ve Ä°ran’ın devre dışı kalması sıradaki bir sonraki hamlenin kendisine yapılacağını bilir. Bu yüzden Suriye, Rusya ile iliÅŸkilerini daha sıcak tutmaya çalışacaktır. Rusya da bunu bildiÄŸi için Esad’dan daha büyük tavizler koparacaktır.  Rusya’nın planlarındaki tek kırmızı çizgisi Laskiyede ve çevresindeki üsleridir.

Bu konjonktürde Türkiye Esad ilişkisi sanki biraz daha yumuşak bir iklime girecek gibi,

EÄŸer bu orduyu devreye sokarsa abd; daha önceki haberimizde bu orduya MoÄŸol ordusu demiÅŸtik, KuÅŸatarak aktörlerinden yalıttığı OrtadoÄŸu’yu istediÄŸi ÅŸehir devletlerine bölebilir.

Türkiye hiçbir müttefik aramadan müdahalede bulunursa büyük bir tuzağın içine düşmüş olur.Ä°ki ucu pis bir durum; eÄŸer Türkiye Ä°ran müttefikliÄŸi gerçekleÅŸirse abd OrtadoÄŸu’dan kaçmak zorunda kalacaktır. 

Veysel Ocak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.