Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ABD'yi böyle uyardı: Askerini çek vuracağız

Afrin ve Menbiç için ‘Harekât her an başlayabilir’ diyen Erdoğan, 30 bin kişilik sınır ordusu kurulacağını duyuran ABD’yi uyardı: Askerini çek vuracağız!



CumhubaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ankara Sincan'da kurulan Kazan Soda Elektrik fabrikasının açılışına katıldı. KonuÅŸmasının büyük bir bölümünü Suriye'ye ayıran ErdoÄŸan, ABD'nin duyurduÄŸu, Türkiye ile Irak sınırında görev yapacak olan ve yarısı Suriye Demokratik Güçleri'nden (PYD'nin başını çektiÄŸi yapı) oluÅŸacak 30 bin kiÅŸilik ‘Sınır Güvenlik Gücü' üzerinden Washington yönetimine çok sert sözlerle yüklendi. Afrin ve Menbiç için harekâtın her an baÅŸlayabileceÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, ABD'ye bayrak mesajı verdi “Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım” dedi. ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkan baÅŸlıklar şöyle oldu:

KIÇI KİRLİLER TEHDİT SALLIYOR

Bazıları bize akıl veriyor. ‘Türkiye artık yerini konumunu bilsin' diyor. Tamam da biz Türkiye'yiz, sıradan çadır devleti deÄŸiliz. Åžimdi afedersin kıçı kirli bazıları Suriye'de kalkıp bize sınırda tehdit sallıyor. Oradan bize tehdit sallamak suretiyle Türkiye'yi kendi kabuÄŸuna çekmek istiyor. PYD, YPG, DEAÅž topunuz gelin ne olursanız olun tepenize ineceÄŸiz. Åžu anda obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceÄŸiz. KabuÄŸumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceÄŸiz. EÄŸer biz stratejik ortaksak eÄŸer model ortaksak bu iÅŸi bizimle yapmak durumundasınız. Dünyaya ‘teröre karşıyız' yalanını söyleyemezsiniz. Biz kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz, operasyonlar devam ediyor.

ONLARI DOÄžMADAN BOÄžACAÄžIZ

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke itirazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Bu terör yapılanmasının Türkiye'den başka bir hedefi olabilir mi? Amerika'nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Artık Amerika ülkemiz sınırlarında bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş, 4 bin 800 TIR dolusu silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder o 30 bin kişilik ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında rezil rüsva olacaksın.

TSK HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Tüm müttefiklerimize dostlarımıza söylediğimiz, söyleyeceğimiz şudur; teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleriyle aramıza girmeyin. Aksi takdirde istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerin üniformalarındaki işaretlerinizi söküp alın ki teröristlerle birlikte olanları da toprağa gömmek mecburiyetinde biz kalmayalım. TSK en kısa sürede Afrin ve Mümbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekat her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir. Sınırlarımız boyunca değil 30 bin tek bir terörist dahi bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecektir.

BUNLARIN ADI KALLEÅžLER ORDUSU

ABD'lilerin sırtını sıvazladığı teröristleri tanımadığının anlaşıldığını belirten ErdoÄŸan, Rakka operasyonu öncesi Washington'la yaptıkları görüşmelere deÄŸindi. “Kendilerine söyledim ‘Bak yanlış yapıyorsunuz. Bu adamların cinsini, cibilliyetini iyi biliriz. EÄŸer stratejik ortağınız isek bize güvenin. Rakka'ya ordu gönderilecekse biz bir tugay da göndeririz, iki tugay da. Bizimle hareket edin, yanlış yapıyorsunuz' dedim” ifadelerini kullanan ErdoÄŸan, şöyle devam etti: ‘Bizim generallerimiz böyle söyledi' dediler. Kendilerine de dedim ki ‘sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doÄŸru anlatıyor. Burada yanlış yapıyorsunuz, yanlış yola giriyorsunuz. Bizi anlayacaksınız ama iÅŸ iÅŸten geçmiÅŸ olacak' dedim ve öyle oldu. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Biz bunların nasıl kalleÅŸ, nasıl iki yüzlü olduÄŸunu çok iyi biliyoruz. Bu ordunun adı kalleÅŸler ordusudur, böyle bilinsin. Ä°ki gün sonra baÅŸları dara düştüğünde oradaki ABD askerlerine ilk silah doÄŸrultacak olan iÅŸte bu 30 bin kiÅŸilik teröristlerdir. Nasıl Fırat Kalkanı Harekatı'nda bu oyunu bozmuÅŸsak diÄŸer bölgelerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceÄŸiz.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.