Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Almanya'ya: Bunun karşılığı savaş açmak!

Bakan Çavuşoğlu "Almanya bir kişi, iki kişi için kıyamet koparıyor, o zaman 2 bin kişi için benim Almanya'ya yönelik ne yapmam lazım, onun karşılığı savaş açmak" dedi



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'de tutuklu bulunanlarla ilgili olarak Almanya'nın tutumunu eleÅŸtirerek "Türkiye'den Almanya'ya gidip de orada tutuklanan, adli süreç içinde  olan 2 binden fazla vatandaşımız var. Almanya bir kiÅŸi, iki kiÅŸi için kıyamet  koparıyor, o zaman 2 bin kiÅŸi için benim Almanya'ya yönelik ne yapmam lazım, onun  karşılığı savaÅŸ açmak. Böyle bir ÅŸey olur mu?" dedi.

"OTURULUR KONUÅžULUR"

"Burada adli yardımlaÅŸma ve iÅŸ  birliÄŸi anlaÅŸmalarımız var" diyen Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu Oturulur, konuÅŸulur, iadesi yapılacaksa iadesi  yapılır, Türkiye'de cezasını çekmesi gerekiyorsa Türkiye'de çeker vesaire.  Bunları zaten takip ediyoruz ama her tutuklanan kiÅŸi için kıyameti koparacaksak o  zaman suç iÅŸleyen kiÅŸileri de desteklemiÅŸ oluruz. Suç ne olursa olsun. Suçsa o  süreç iÅŸlemeli. Kimse 'Benim vatandaşımı iÅŸlediÄŸi suçtan dolayı yargılayamazsın  ya da tutuklayamazsın' diyemez, dememelidir. Biz de demeyiz bunu ama ne olup  bittiÄŸini öğrenmek de bizim hakkımızdır, onların da hakkıdır. Dolayısıyla bu  çalışma grubunu da bu ayın 23'ünde bir araya getiriyoruz, ilk toplantısını  yapacaklar. Umarım etkili bir mekanizma olur ki yanlış anlaşılmalardan da  kurtulmuÅŸ oluruz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.