Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'dan savaş görüntüleri! Saldırıya geçtiler

Donetsk çevresinde ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatışması, Reuters tarafından fotoğraflandı. Taraflar, birbirine ağır silahlarla saldırıyor.



Ukrayna'nın doÄŸusunda Ã§atışmalar yeniden ÅŸiddetlendi, ordu birlikleri ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar ağır silahlar kullanıyor.

Reuters haber ajansı, Donetsk bölgesindeki Novoluhanske'de Ukrayna askerlerinin ayrılıkçılara top atışı yaptığı fotoÄŸrafları servis etti. Maksim Levin imzalı iki kareden birinin gece, diÄŸerinin ise gündüz çekildiÄŸi görülüyor. 

Sosyal medyaya yansıyan bilgilerde ise, Debeltseve'de patlama seslerinin duyulduÄŸu aktarılıyor. 

DoÄŸu Avrupa Ã¼lkesi Ukrayna'da dördüncü yılını doldurmak üzere olan çatışmalar, bugüne kadar 10 binden fazla insanın ölümüne yol açtı.

Taraflar, son olarak 2017'nin son günlerinde bugüne kadar ki en büyük esir deÄŸiÅŸimini gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Ukrayna 260 ayrılıkçıyı serbest bıraktı, isyancılar ise 70 esiri Ukrayna ordusunun kontrol ettiÄŸi bölgeye gönderdi. 

Ukrayna'da patlak veren gösterilerin ardından yönetimin deÄŸiÅŸmesiyle, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna ordusu arasında Nisan 2014'te çatışmalar baÅŸlamıştı. SavaÅŸ sırasında Kırım'ı ilhak eden Rusya, halen Batılı devletlerin yaptırımı altında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.