Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°srail ÅŸehit ettiÄŸi Filistinlinin ailesinden bir de tazminat istiyor!

İsrail ordusu üç yıl önce vurarak şehit ettiği Filistinli aktivist Guneymat’ın üzerine devrilen askeri aracın masrafını almak için ailesinden 27 bin dolar tazminat talebinde bulundu.



Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria'nın Ramallah kentine baÄŸlı Kefr Malik beldesine Haziran 2015'te baskın düzenleyen Ä°srail askerlerini engellemeye çalışan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanmış, kurÅŸunların hedefi olan 21 yaşındaki Filistinli aktivist Abdullah Guneymat olay yerinde ÅŸehit oldu.

Gunaymat'ın cansız bedeninin üzerinden geçmeye çalışan bir askeri araç devrilmiÅŸti. Guneymat’ın cansız bedeni, üzerine devrilen askeri aracın altından ancak 4 saat sonra çıkarılabilmiÅŸti.

ACILI AÄ°LEYE TAZMÄ°NAT ÅžOKU

Guneymat’ın ailesi henüz genç yaÅŸta ÅŸehit olan oÄŸullarının acısını unutmamışken, pazartesi akÅŸamı Ä°srail ordusu tarafından kendilerine gönderilen tazminat kararıyla bir ÅŸok daha yaÅŸadı.

Ailenin avukatı Naile Atiyye, yaptığı açıklamada, Ä°srail ordusunun Abdullah Guneymat’ın üzerine devrilen askeri araçta meydana gelen hasarın maliyetini ailesinden istediÄŸini belirterek, Ä°srail askeri mahkemesi tarafından karar verilen 100 bin Åžekellik (27 bin Dolar) tazminatın aileye iletildiÄŸini ifade etti.

"Ä°SRAÄ°L ORDUSU ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÃœRÃœYOR" 

Filistinli aktivist ÅŸehit Abdullah’ın babası Ä°yad Guneymat, baÅŸlarına gelen bu olayı anlattı.

Ä°srail ordusunun söz konusu davranışını küstahlık olarak deÄŸerlendiren acılı baba, "Ä°srail ordusu çocuklarımızı öldürüyor ve bir de bizden tazminat talebinde bulunuyor." dedi. 

Ä°srail’in iÅŸgalci bir devlet olduÄŸuna ve Filistinlilerin çocuklarını soÄŸukkanlılıkla öldürdüğüne dikkati çeken baba Guneymat, ÅŸunları kaydetti: 

"Ä°srail iÅŸgalci bir devlettir. Topraklarımızı çalıyor ve evlerimizi yıkıyor. Benim oÄŸlum onlara gitmedi, onlar beldemize baskın düzenledi. Aslında tazminat talebinde bulunması gerekenler biziz. OÄŸlumu öldüren Ä°srail’den tazminat talebimizi yerel ve uluslararası mahkemeler aracılığıyla dile getireceÄŸiz."

Baba Guneymat, İsrail askerlerinin oğlunu kasten öldürdüğünü belirterek, "İsrail askerleri kasten oğlumu infaz etti. Oğlumun cesedinin üzerinden askeri ciple geçerken araçları devrildi. Oğlumun cansız bedenini ancak dört saat sonra devrilen aracın altından çıkarabildik." dedi.

Ä°srail’in Filistinlilere yönelik ihlallerinin uluslararası medya ve Filistin’in diplomatik misyonları üzerinden deÅŸifre edilerek, uluslararası camiaya ulaÅŸtırılması çaÄŸrısında bulunan Rahhal sözlerini şöyle tamamladı: 

“Dördüncü Cenevre SözleÅŸmesine göre, Filistinli sivilleri öldüren, Filistin topraklarını iÅŸgal eden ve sömüren Ä°srail ordusu tazminat ödemelidir. Aynı sözleÅŸmeye göre iÅŸgalci güç, bulunduÄŸu topraklarda yaÅŸayan insanları öldürmek yerine onları himaye etmek zorundadır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.