Sosyal Medya

Güncel

Prens Selman kendisine bağlı ordu kuruyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın kendisine bağlı 5 bin kişilik el Saif el Ajrab isimli bir tugay kurduğu belirtiliyor.



Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a baÄŸlı, özel eÄŸitimli bir ordu kurulduÄŸu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan merkezli internet haber siteleri, Sabq ve el-Marsad’a göre Kasım ayında kraliyet ailesine baÄŸlı prenslere, bakanlara ve diÄŸer yetkililere yönelik düzenlenen operasyonlar, bu özel ordu kullanılarak yapıldı. Son olarak geçen hafta sonu 11 Suudi Prense yönelik düzenlenen operasyonda da bu elit birliÄŸin kullanıldığı belirtiliyor.

Kraliyet Muhafızlarına baÄŸlı gözüken bu elit birliÄŸin adı el-Saif el-Ajrab. Selman’ın, BirleÅŸik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile yakınlığı düşünüldüğünde, kendine baÄŸlı özel ordu fikrini de BAE prensinden aldığı deÄŸerlendiriliyor. Muhammed bin Zayed’in, Blackwater kiralık katil ÅŸirketinin kurucusu Eric Prince aracılığıyla paralı askerlerden oluÅŸan bir özel ordu kurduÄŸu ortaya çıkmıştı.

5000 KİŞİLİK KUVVET

BeÅŸ bin kiÅŸilik bir güçten oluÅŸan tugay, 2015 yılında tahta çıkan Kral Selman bin Abdulaziz’in emriyle kuruldu. Buna karşı tugay direkt olarak Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a baÄŸlı olarak çalışıyor ve sadece ona hesap vermekle yükümlü. Tugaya özel olarak seçilen askerler üst düzey askeri eÄŸitimden geçerek göreve hak kazanıyorlar.

Selman’ın özel ordusu olarak görev alan tugay, adını, tarihteki ikinci Suud devletinin kurucusu Turki bin Abdullah bin Muhammed el-Suud’un kullandığı kılıçtan alıyor. El-Saif el-Ajrab kabaca “kılıçtan geçirilenlerin kanıyla paslanmış kılıç” olarak tercüme ediliyor.

BAE’NÄ°N Ä°ZÄ°NDE

Kral Selman bin Abdülaziz’in tahta çıkışının ardından Riyad ile yakın iÅŸbirliÄŸi geliÅŸtiren BAE de, paralı askerlerden oluÅŸan özel bir ordu kurdu. Kiralık katil ÅŸirketi Blackwater’ın kurucusu Eric Prince vasıtasıyla kurulan bu ordunun Yemen’de de aktif rol aldığı belirtiliyor. Zayed’in yakın arkadaşı Selman’ı da Prince ile tanıştırdığı ve Veliaht Prense baÄŸlı özel ordu kurma fikrinin bu görüşmeler sonrası ortaya çıktığı deÄŸerlendiriliyor. (Yeni Åžafak)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.