Sosyal Medya

Dünya

ABD Suriye'de PKK'yı resmen tanımaya hazırlanıyor

Londra merkezli Asharq Al-Awsat gazetesi, ABD'nin Suriye'nin Kuzey kesiminde Lübnan'ın 3 katı büyüklüğünde bir alanı PKK/YPG'nin toprağı olarak resmen tanımaya hazırlandığını yazdı.



ABD'nin PKK/YPG ile yaptığı kirli anlaÅŸmanın meyveleri yavaÅŸ yavaÅŸ ortaya çıkıyor. Orta DoÄŸu'da silahlandırılarak, kol kanat gerilen ve himaye altına alınan PKK, ABD tarafından bu sefer de topraklandırılmaya çalışılıyor.

PKK'YA PEÅžKEÅž EDÄ°LECEK

Bölünüp parçalanmaya çalışılan Suriye'de yapılan kirli planlar teker teker ortaya çıkıyor. Asharq Al-Awsat gazetesi Suriye'nin Kuzey'inde PKK'ya ABD tarafından büyük bir toprak parçası verileceÄŸi ve orada teröristlerin devletleÅŸtirileceÄŸi belirtildi.

SDG adı altında toplanarak masum gösterilmeye çalışılan PKK'lı teröristlere, ABD Savunma Sekreterliğinin bizzat kendisinin PKK'lılara toprak sözü verdiği haberde dile getirilirken, halihazırda bu plan üzerinde çalışmaların da resmen sürdüğü belirtildi.

LÜBNAN'IN 3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Haberde sınır güvenliÄŸi için bölgede "Kuzey Suriye Ordusu" adı altında yeni bir yapılanmaya gidilerek Türkiye ile Suriye arasına bir tampon bölge oluÅŸturmayı hedefledikleri belirtildi.

Bahsedilen toprakların büyüklüğü de ortaya çıktı. Rojova merkezli alanın 30 bin kilometrekare'ye yakın bir büyüklükte olduÄŸu belirtilirken, bu miktarın Lübnan devletinden 3 kat daha büyük olduÄŸuna dikkat çekildi.

ABD Suriye'de PKK'yı resmen tanımaya hazırlanıyor

Ayrıca ABD ve  koalisyon devletlerinin de bu yeni oluÅŸuma teknik yardım, silah, mühimmat ve eÄŸitim desteÄŸi vermesi de bekleniyor.

ERDOÄžAN "VURDUK MU OTURTURUZ" DEMÄ°ÅžTÄ°

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, geçtiÄŸimiz günlerde Fransa dönüşünde uçakta gazetecilere Kuzey Suriye'deki PKK/YPG varlığı için sert konuÅŸmuÅŸ, "Vurduk mu oturturuz" demiÅŸti:

"Ben Türkiye’yi asla zayıf olarak görmüyorum. Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir ÅŸey yapabilir ne YPG! Hadi, güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. Bu noktalarda evvelallah biz inanıyoruz, inandığımız için de üstünüz. Nasıl biz ÅŸu anda 2 bin kilometrekare arazi üzerinde huzur, sükûn getirdiysek, o terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz. Bunu herkes -bilecek."-*

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.