Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır Baş Müftüsü: İslam'da kripto para günahtır

Mısır Baş Müftüsü, Bitcoin’in İslam’da yasak olduğunu söyledi ve kripto paranın suç faaliyetlerinde kullanılabileceğini ekleyerek caiz olmadığını belirtti.



Teknolojinin gelişimi sanal para birimi olan Bitcoin gibi pek çok argümanı hayatımıza soktu. Bu kaçınılmaz gelişim gündelik hayatımızı hızla etkisi altına alırken, bazı çevreler bu gelişimlerin dinen caiz olup olmadığını tartışıyor.

Mısır Baş Müftüsü: İslam'da kripto para günahtır

SİSİ'NİN MÜFTÜSÜ CEVAP VERMEDİ

Legal din kurumlarının bu konuyu tartışması bir kenara, bu meseleye bir de darbeci Mısır dahil oldu.

Sisi'nin atadığı Mısır Baş Müftüsü Shawqi Allam, yayınladığı kararla kripto paranın kişiler ve devletler için büyük risk teşkil ettiğini söylerken, Bitcoin'in caiz olmadığına karar verdi.

Mısır Baş Müftüsü: İslam'da kripto para günahtır

“Kripto para teröristler ve suç örgütleri tarafından istikrarlı ve güvenli bir finansman kaynağı olarak kullanılıyor olabilir." diyen müftü, dinen paranın geliÅŸ kaynağının bilinmemesinden ötürü helallik durumunun tartışmalı olduÄŸunu söyledi.

"Para üretimi ve para birimini kullanıma açmanın sadece devletin parasal kurumlarına aittir.” diyen Allam, bu yüzden bu paranın kullanımın Ä°slami açıdan doÄŸru olmadığı belirtti.

MURSİ'NİN İDAM KARARINI ONAYAN MÜFTÜ

Bitcoin'in tartışması bir kenara, tartışmalara son olarak katılan Mısır BaÅŸ müftüsü Shawqi Allam, Sisi'nin darbesi ile devrilen ülkenin seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı hakkında idam kararına dinen onay veren kiÅŸi.

Ülkede yaşanan adaletsizliği ve hapishanede sebepsiz yere yatan seçilmiş lidere idam kararı vermekten geri durmayan müftünün Bitcoin tartışmalarına katılması, gündemi değiştirme ve gündeme gelme çabası olarak yorumlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.