Sosyal Medya

Güncel

CHP ve MHP'den 'Kudüs'te büyükelçilik' çağrısı

İki partiden yapılan açıklamada, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu'nun büyükelçilik seviyesine çıkarılması gerektiğine değinildi.



Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyetçi Halk Partisi Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay'Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı OlaÄŸanüstü Zirvesi Sonunda Kudüs Ä°le Ä°lgili Alınmış Kararlar' hakkında açıklama yaptı.

MHP: BAŞKONSOLOSLUK BÜYÜKELÇİLİK SEVİYESİNE ÇIKARILMALIDIR

Bahçeli yazılı açıklamasında, "Görev alanı DoÄŸu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi’ne baÄŸlı bulunan Batı Åžeria ve Gazze’den oluÅŸan Türkiye’nin Kudüs BaÅŸkonsolosluÄŸu resmen büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

CHP: DERHAL BÜYÜKELÇİLİK AÇILMALIDIR

CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay ise yaptığı açıklamada, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Ä°stanbul Zirvesi'nde DoÄŸu Kudüs'ün Filistin'in  baÅŸkenti olarak ilan edilmesi kararını anımsatarak "Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden DoÄŸu Kudüs'te Filistin BüyükelçiliÄŸini hemen bugün açmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bu vesileyle belki bölgede Orta DoÄŸu'daki kaybettiÄŸi itibarını da biraz daha gidermiÅŸ onarmış olabilir."dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.