Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan Yemen'de askeri polis kampını vurdu: 51 ölü

İç savaş ülkesi Yemen'den yine kanlı haber geldi. Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon uçakları hava saldırısı düzenledi. Yemen'in başkenti Sana'da Husiler'in kontrolündeki bir askeri polis kampı vuruldu. 51 kişinin öldüğü, 90'dan fazla kişinin yaralandığı açıklandı



Reuters'in görgü tanıkları ve bir yetkilinin açıklamalarında dayanarak aktardığına göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon Yemen'in başkenti Sana'da Husiler'in kontrolündeki bir askeri polis kampını vurdu. Saldırıda aralarında kampta gözaltında tutulan kişilerin de olduğu 51 kişinin öldüğü, 90'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı, ölen ve yaralananların polis merkezinde alıkonulanlar olduÄŸunu aktarıyor. Saldırı sırasında karakolda 180 kiÅŸi vardı.

17-12/13/1.jpg

YEMEN'DE İÇ SAVAŞ

Yemen'de Ä°ran destekli Husilerin baÅŸkent Sana'yı ele geçirmesi ve CumhurbaÅŸkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin kaçmasıyla patlak veren iç savaÅŸ, ezeli düşmanlar Suudi Arabistan ile Ä°ran'ın bir kapışmasına dönüştü. Suudi Arabistan ve diÄŸer bölge ülkeleri Mart 2015'te Husiler'e karşı operasyon baÅŸlattı.

17-12/13/6.jpg

Halihazırda ülkenin batısını kontrol eden Husilere karşı Suudi Arabistan'ın başını çektiÄŸi uluslararası koalisyon bombardımanlar düzenliyor. Koalisyonda Mısır, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan gibi ülkeler yer alıyor.

17-12/13/2.jpg

Yemen'den Kasım ayı başında Riyad'a fırlatılan füze, Suudi Arabistan ve İran'ın birbirlerine savaş tehditleri savurmalarına neden olmuştu.

Ülkenin orta kesiminde terör örgütü El Kaide'nin kontrol ettiği bölgeler de bulunuyor.

Eski Devlet BaÅŸkanı Ali Abdullah Salih, uzun süre Husilerle iÅŸbirliÄŸi yapıp yönetime karşı birlikte savaÅŸtı. Aralık ayı başında taraflar birbirleriyle çatışmaya baÅŸladı ve Salih öldürüldü.

İç savaştan önce de yoksul ülkeler listesinin ilk sıralarında gelen Yemen'de, neredeyse üç yıldır susmayan silahlar nedeniyle durum bir felakete doğru gidiyor.

17-12/13/3.jpg

Savaşta 10 binden fazla insan öldü, milyonlarca insan evini terk etmek zorunda kaldı. Kolera gibi salgın hastalıklar ülke çapında yayılıyor, şimdiye kadar 900 bin insan hastalıktan etkilendi.

17-12/13/5.jpg

Yedi milyon insanın açlığın kıyısında olduğu ülkede, abluka nedeniyle yaklaşık 21 milyon kişi insani yardıma muhtaç.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.