Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme Başkanından Reina katlıamcısına tepki: Şov yapma! Otur yerine!

Reina katliamcısı Abdulkadir Masharipov, avukatı ile özel görüşme yapmadan konuşmayacağını belirterek susma hakkını kullandı. Mahkeme başkanı "Burası onun şov yeri değildir" dedi.



Ä°stanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleÅŸkesinde görülen duruÅŸmada söz alan Abdulkadir Masharipov'un avukatı Atanur Demir, savunmalara geçilmeden önce duruÅŸmanın Silivri yerine Ã‡aÄŸlayan'daki adliyede görülmesini, avukat müvekkil kısıtlılığının kaldırılmasını, sanık ve avukatların özel görüşme yapabilmeleri için duruÅŸma salonunda yan yana oturmalarının saÄŸlanması talebinde bulundu. Avukat Demir ayrıca, müvekkili Masharipov'a susma hakkının bulunduÄŸunun hatırlatılmasını da talep etti. Öncelikle söz verilen duruÅŸma savcısı, yasaya uygun olmayan tüm taleplerin reddedilmesi talebinde bulundu. Taleplere iliÅŸkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, güvenlik ve sanık çokluÄŸu gerekçesiyle duruÅŸmanın ÇaÄŸlayan'a alınması talebini reddettiklerini, diÄŸer talepleri de reddeden mahkeme heyeti, daha sonra Rusça, Özbekçe, Ä°ngilizce, Fransızca, Arapça, Uygurca ve Kazakça dillerinde hazır bulunan tercümanlar aracılığıyla sanıklara susma haklarının bulunduÄŸunu hatırlattı. Mahkeme baÅŸkanı daha sonra Abdulkadir Masharipov'la savunmalara baÅŸlayacağını belirtti. 

MAHKEME BAÅžKANINDAN TEPKÄ°

Söz verilen Masharipov, avukatının bulunduÄŸu taleplerin neler olduÄŸunu ve neden reddedildiÄŸini sordu. Tercüman aracılığıyla yapılan açıklamadan sonra tekrar söz alan Masharipov, bu kez, avukat kısıtlılığının kaldırılması talebi ile duruÅŸma salonunda avukatıyla yan yana oturma talebinin, OHAL kalktıktan sonra kabul edilip edilemeyeceÄŸini sordu. Mahkeme baÅŸkanı da birinci talebin ara kararla deÄŸerlendirileceÄŸini ikinci talebin ise OHAL ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Daha sonra konuÅŸmasına devam eden Masharipov, "Türkiye yasalarını yeterince anlayamadığım için, avukatımla görüşmeden savunma yapmayacağım" dedi. 

Bunun üzerine sinirlenen mahkeme baÅŸkanı, "Burası onun ÅŸov yeri deÄŸildir. Savunma yapacaksa yapsın yoksa otursun. Otur yerine..." diye bağırdı. Bunun üzerine Masharipov'un avukatı mahkeme baÅŸkanına hitaben, "Sanığa bağırdığınız tutanaklara geçti. Bununla ilgili yasal baÅŸvuruda bulunacağız" dedi. Mahkeme baÅŸkanı, "Burası kimsenin ÅŸov yeri deÄŸil, mahkemeler Türkiye Cumhuriyeti adına, millet adına karar verir. MaÄŸdurların haklarını savunan yerlerdir" cevabını verdi. Bunun üzerine avukat Demir, "Reis bey bize ÅŸov yapmayın dediniz ama siz ÅŸov yapıyorsunuz" deyince mahkeme baÅŸkanı diÄŸer sanık Ä°lyas MamaÅŸaripov'un savunmasına geçilmesini isteyerek avukatın mikrofonunu kesti. 

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.