Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ramazan Kadirov: Ä°stifa edebilirim

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov 'istifa edebileceğini' söyledi.



“Rossiya 1” televizyonuna röportaj veren Ã‡eçenistan Devlet BaÅŸkanı Ramzan Kadırov, görevini bırakmaya hazır olup olmadığına iliÅŸkin soruya “Bu benim hayalim. Bölgenin lideri olmak, halkın ve devletin sorumluluÄŸunu taşımak çok zor" dedi.

ZAMANINDA BENİM GİBİLERE İHTİYAÇ VARDI"

Yaptığı her yanlış için hem gerçek hayatta, hem de öteki tarafta hesap vermek zorunda olduÄŸunu söyleyen Kadirov, “Mesele yorulmak deÄŸil, ben sadece artık hizmet etmek istemiyorum. DoÄŸru zamanın geldiÄŸini düşünüyorum. Zamanında mücadele vermek, her ÅŸeyi düzene sokmak için benim gibilere ihtiyaç vardı. Åžimdiyse Rusya toplumunda barış ve istikrar hakim. Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde de deÄŸiÅŸimin zamanı geldi” dedi.

"Ä°SÄ°M VEREBÄ°LÄ°RÄ°M"

Kendisinden sonra seçilecek olası lider hakkındaysa, Kadırov şunları söyledi:

“EÄŸer benden fikrimi soracak olurlarsa, bu görevi benden de iyi taşıyacak birkaç insanın ismini verebilirim. Ama son karar, yine de halkın.”

RAMAZAN KADÄ°ROV KÄ°MDÄ°R?

Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti devlet başkanı olan Kadirov, bundan önce başbakanlık görevini yürütmüştü. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnen isimlerden biri olan Kadirov, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer alması ile tanınıyor. Putin'e yakınlığı ile bilinen Kadirov, 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmiştir.

Kadirov, Çeçen halkı tarafından özellikle direnişçilere ve ailelerine uyguladığı işkencelerle anılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.