Sosyal Medya

Ekonomi

Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankası açıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli 'DOME Group' yatırım bankasının açılışını gerçekleştirdi.



Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli "DOME Group" yatırım bankasının açılışında yaptığı konuşmada, "dome" kelimesinin Türkçe karşılığının "kubbe", "çatı" ve "kuşatan" anlamına geldiğini söyledi.

Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankasının açılışını gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden BaÅŸbakan Yıldırım, "Bu yatırım bankası ile yapılacak faaliyetlerde baÅŸta ekonomimiz olmak üzere bu iÅŸe parasıyla, vaktiyle, nakdiyle katkı saÄŸlayan DoÄŸuÅŸ Holding, FÄ°BA Holding ve diÄŸer ortaklar gereken faydayı saÄŸlayacaklar. Hem kendileri hem de ekonomimiz kazanacak. Bir ilk olması dolayısıyla diÄŸer yatırımcılara örnek teÅŸkil edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile kurdele keserek, bankanın açılışını gerçekleştirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.