Sosyal Medya

Güncel

Prenslere gözaltında işkence

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın, gözaltına aldırdığı prenslere işkence yaptırdığı ortaya çıktı. İşkenceyi ise BAE’den gelen ABD’li paralı askerler yapıyor. İngiliz Daily Mail’in haberine göre, askerler, prensleri dövüyor ve ayaklarından tavana asıyor.



Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın kararıyla üç hafta önce baÅŸlatılan gözaltı dalgasında tutuklanan prens, bakan ve iÅŸ adamlarına ABD’li paralı askerler tarafından iÅŸkence edildiÄŸi ortaya çıktı. Ä°ngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Prens Selman’ın BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden getirttiÄŸi Amerikalı paralı askerler tarafından yapılan iÅŸkenceli sorgulamalarda, tutuklanan isimler dayak, hakaret ve aÅŸağılamalara maruz kalıyor. Suudi Arabistan’daki bir kaynaÄŸa dayandırılan habere göre, paralı askerler hakaret ederek sorguladıkları prensleri dövüyor ve ayaklarından asıyor. Dünyanın en zengin iÅŸadamları arasında gösterilen Suudi Prens Velid bin Talal’ın da ayağından asılanlar arasında olduÄŸu belirtiliyor. Bazı iÅŸkence seanslarını ise bizzat Veliaht Prens Selman’ın yönettiÄŸi iddia ediliyor. Prens’in sorgulara katıldığını belirten kaynak, "Veliaht Prens, nazik bir ÅŸekilde sorular soruyor. Prens odadan çıktığında paralı askerler içeri giriyor ve tutuklular hakarete uÄŸruyor, tokatlanıyor, asılıyor, iÅŸkence görüyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

194 milyar dolarlık vurgun

Prens Selman’ın tutuklanan isimlerin banka hesaplarına ve varlıklarından 194 milyar dolara el koyduÄŸu da belirtildi. Daha önce de operasyonlarda tutuklanan kiÅŸilerin para karşılığında serbest bırakılması için pazarlıkların yapıldığı ve bu yolla Suudi prens ve iÅŸ adamlarının mal varlığının yüzde 70’ine el konulmasının amaçlandığı belirtilmiÅŸti.

 

 

 

 

 

Askerler Blackwater’dan

Ä°ÅŸkenceci askerleri, Irak’taki sivil katliamlarıyla dünya gündemine oturan özel güvenlik ÅŸirketi Blackwater’ın temin ettiÄŸi iddia ediliyor. 2010’da adını “Academi” olarak deÄŸiÅŸtiren ÅŸirketin Suudi Arabistan’daki varlığı Arap sosyal medyasında ve Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn tarafından da dile getirilse de, ÅŸirket ülkedeki varlığını ve iÅŸkence iddilarını reddediyor. ABD, yurtdışında iÅŸkence yapan vatandaÅŸlarına, 20 yıla kadar hapis cezası verebiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.