Sosyal Medya

Güncel

Sudan Devlet Başkanı Beşir, ABD'yi suçladı

Sudan Devlet Başkanı Beşir, "ABD'nin, diğer ülkelerin iç işlerine karışması nedeniyle Suriye'de bir felaket yaşandı. Sudan'ın da iki devlet olarak bölünmesi ABD yüzündendir." dedi.



Sudan Devlet BaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir, ABD’yi ülkelerin iç iÅŸlerine karışmakla suçlayarak "Suriye’de bu nedenle bir felaket yaÅŸandı. Sudan'ın da iki devlet olarak bölünmesi ABD yüzündendir. Bu nedenle ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var." dedi.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya gelen BeÅŸir, Rusya ile birçok konuda aynı bakışa sahip olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Sudan ordusunu yeniden donatmak için kapsamlı bir program baÅŸlattıklarını anlatan BeÅŸir, “Bu konuda Rusya’dan da destek alacağız.” diye konuÅŸtu.

Kızıldeniz etrafında ÅŸekillenen politik geliÅŸmeleri endiÅŸe verici bulduklarının altını çizen BeÅŸir, "ABD'nin bu konulardaki müdahalesinin de bir problem olduÄŸuna inanıyoruz. Bu konuyu, Kızıldeniz’deki üslerin kullanımı açısından deÄŸerlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BeÅŸir, ABD'yi diÄŸer ülkelerin iç iÅŸlerine müdahale etmekle suçlayarak "Suriye’de bu nedenle bir felaket yaÅŸandı. Sudan’ın da iki devlet olarak bölünmesi ABD yüzündendir. Bu nedenle ABD'nin saldırgan eylemlerinden korunmaya ihtiyacımız var. Rusya ile bazı alanlarda iÅŸbirliÄŸi yapmak istiyoruz." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Sudan ile özellikle enerji, tarım ve askeri teknik alanlar olmak üzere iş birliğini artırmak istediklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.