Sosyal Medya

Genel

İlahiyatçılara engel kaldırılsın

İlahiyat fakültelerine yönelik 28 Şubat uygulamalarını hatırlatan Din Kültürü Öğretmenliği yasağına tepkiler gelmeye devam ediyor.



Danıştay’ın Ä°lahiyat Fakültesi mezunlarının formasyon sahibi olsalar dahi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atanamayacaklarına dair aldığı skandal karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Ä°lahiyat fakültelerinin vatanına ve dinine sadık bireyler yetiÅŸtirdiÄŸini belirten Türkiye KardeÅŸlik BirliÄŸi (TÃœRKAB) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hamdullah Tan, Danıştay’ın kararının haksızlıklarının önünü açacağını kaydederek, kararın tekrar gözden geçirilmesini ve yanlışlığın düzeltilmesini talep etti.

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Ä°lahiyat fakültelerinin üst düzey entelektüel bir eÄŸitim verdiÄŸini belirten Türkiye KardeÅŸlik BirliÄŸi (TÃœRKAB) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hamdullah Tan, “Ãœlkemizde, temel bilgi, zihniyet ve yaklaşıma sahip, en üst seviyede bilgi üreten araÅŸtırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün, etik ve estetik deÄŸerlere sahip, mesleki açıdan yetkin, evrensel deÄŸerler ışığında araÅŸtıran, sorgulayan, bilimsel verilerden yararlanarak problemlere çözüm üretebilen, insanlığa yararlı olacak her türlü yeniliÄŸe ve sürekli geliÅŸmeye açık, bilimi, aklı, dinî ve mânevi deÄŸerleri kendine rehber edinmiÅŸ, birikimini insanlığa hizmet için toplumla paylaÅŸabilen bir kuruluÅŸtur” dedi. Danıştay’ın kararının büyük haksızlıklara yol açacağını kaydeden Tan, “KurulduÄŸu günden beri her türlü haksızlığa uÄŸrayan bu güzide kuruluÅŸ ne yazık ki bugünlerde bir kez daha bir Danıştay kararıyla haksızlığa uÄŸradı. Vatanı, milleti ve mukaddesatı için çabalayan ve halkın yüreÄŸine bastığı bu kuruluÅŸla, bu kuruluÅŸtan mezun olan, on binlerce gençle oynamaya ve motivasyonlarını bozmaya kimsenin hakkının olmadığı düşünüyoruz. Danıştay’ın bu kararın acilen gözden geçirilip düzeltilmesini temenni ediyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

HAKSIZLIK SON BULSUN

Ä°lahiyat fakültelerinin yine büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını kaydeden Tan, “Sorgulayan, eleÅŸtiren, eleÅŸtirmekle birlikte yapıcı eleÅŸtirilere ve farklı görüşlere saygı duyan, bilgiyi içselleÅŸtirerek erdemli olmaya çaba gösteren, hoÅŸgörü sahibi, evrensel kültüre ve ülkesine katkıda bulunan toplumsal deÄŸerlere saygılı, hayat boyu öğrenme alışkanlığını sergileyebilen bireyler yetiÅŸtirmeyi amaçlayan ilahiyat fakültelerinden her yıl on binlerce genç mezun oluyor” dedi. Ä°lahiyatçıların büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldiÄŸini kaydeden Tan, ÅŸunları dile getirdi: “Bu camia tüm soÄŸuk Åžubatlara raÄŸmen gelen tüm darbeleri ırmağından beslendiÄŸi Akif’çe göğsünde söndürdüler. Yeri geldiÄŸinde ümmetin selameti için aldıkları eÄŸitimin hakkını vermek için kendilerini öğrencilerine feda ettiler.  Toplumun dini doÄŸru bir ÅŸekilde anlama ve öğrenmesini saÄŸlamak için evrensel etik deÄŸerlere baÄŸlı kalarak din olgusunu disiplinler arası iÅŸbirliÄŸi ile temel kaynaklarından araÅŸtırmak, yeni geliÅŸmeler ışığında deÄŸerlendirmek, toplumun ihtiyaç ve eÄŸilimlerini takip ederek dini konularda karşılaşılan problemlere çözüm yolları üreten bir nesil yetiÅŸtiren bir kuruluÅŸtur Ä°lahiyat Fakülteleri.”

kaynak: Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.