Sosyal Medya

Güncel

MAK timleri 2 ay önce gizli toplantı yapmış

İstanbul'da 15 Temmuz günü Moda Deniz Kulübü'ndeki düğünü basan Muharebe Arama Kurtarma Timi'nin (MAK) kullandığı 2 helikoptere silah ve mühimmat yükleyen 22'si tutuklu, 31 askerin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılan tanık Başçavuş İ.Ö., Moda Deniz Kulübü'nü basan timlerin, darbe girişiminden 2 ay önce 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu filonun bahçesinde gizli toplantı yaptıklarını ileri sürdü.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminde Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Åžanver'in, Moda Deniz Kulübü'ndeki kızının düğününe yapılan baskında, üst düzey komutanlar derdest edilerek Akıncı Ãœssü'ne götürülmüştü. Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında baskın yapan timlerin kullandığı 2 helikoptere, konuÅŸlandığı 3'üncü Ana Jet Ãœs Komutanlığı'nda silah ve mühimmat yüklendiÄŸi saptandı. Ardından 22'si tutuklu, 31 asker hakkında 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma' suçlarından dava açıldı. 
Davanın bugün görülen 2'nci celsesinde tutuklu askerler bulundukları cezaevlerinden SEGBÄ°S (Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi) ile katılırken, tutuksuz sanıklar salonda hazır bulundu. DuruÅŸma tanıkların dinlenilmesiyle baÅŸladı.

15 TEMMUZ GÜNÜ, BAYRAK TÖRENİNDE BAKLAVA İKRAM EDİLDİ

Tanıklardan subay T.G., 15 Temmuz günü 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki eğitim uçuşlarının iptal edildiğini belirtti. Bayrak töreninin ardından herkese baklava ikram edildiğini ileri süren T.G., ''15 Temmuz Cuma günü eğitim uçuşları iptal edildi. Ben filo komutanına öğrenci pilotların eksikliklerini tamamlamaları için uçmak istediğimizi söylemiştim. O gün Filo Komutanı Ahmet Tarık Aydın, bayrak töreninde herkese baklava dağıtmıştı. 17 Temmuz sonrası whatsapp grubundan Ahmet Tarık Aydın, izinlerin iptal olduğunu, herkesin Konya'ya dönmesi gerektiğini söylemişti. Ben onun Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş'un yakın arkadaşı olduğunu bildiğim için Ahmet Tarık Aydın'a güvenmiyordum" dedi.

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Ahmet Tarık Aydın, "Planlanan tüm uçuşlar icra edilmişti. 15 gün öncesinde planlanan programda bir değişiklik olmadı. İptal edilen uçuş olmadı. Ben üs komutanın emrini ilettim" diye konuştu.

ÃœS KOMUTANI, BATMAN'DA TAÅž OCAÄžINI BOMBALATMAK Ä°STEMÄ°Åž

Tanıklardan subay A.F.K. ise,  darbe giriÅŸiminin ardından Ä°stanbul'da tutuklanan 3'üncü Ana Jet Ãœs Komutanı Tümgeneral Haluk Åžahar'ın, daha önce Batman'daki taÅŸ ocağını, PKK'nın geçiÅŸ güzergahı diye bombalatmak istediÄŸini iddia etti. A.F.K., ''Ãœssün eski komutanı Haluk Åžahar, ben ve yanımdaki Ä°leri Muharebe Kontrolörü ekibine emir vererek, Batman'da bir askeri karakolun yakınlarında, terör örgütü PKK'nın geçiÅŸ güzergahı olduÄŸunu, buranın bombalanması için keÅŸif yapmamızı istedi. Ancak bu güzergahta bir taÅŸ ocağı ve sivil halkın yaÅŸadığı yerleÅŸim yeri olduÄŸunu anlamamız üzerine sivil halka zarar verilebileceÄŸi ÅŸeklinde rapor gönderdik'' dedi. 

MODA DENİZ KULÜBÜ'NÜ BASANLAR HERKES İZİNLİYKEN TOPLANTI YAPMIŞ

DuruÅŸmaya katılan tanık BaşçavuÅŸ Ä°.Ö., Moda Deniz Kulübü basan timlerin, darbe giriÅŸiminden 2 ay önce, 3'üncü Ana Jet Ãœs Komutanlığı'nda konuÅŸlu filonun bahçesinde gizli toplantı yaptıklarını ileri sürdü. Ä°.Ö., ifadesinde, ''Filodaki FETÖ'den tutuklu bulunan komutanlar, bu yapılanmanın içinde olan personele karşı koruyuculardı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı önünde sivil halkı vuran hain ErdoÄŸan Durgun'a, silah tutmasını ben öğretmiÅŸtim. Bunlar nasıl bu hale geldi. Neye inanıyorlar" diyerek aÄŸladı. KonuÅŸmasını sürdüren Ä°.Ö. "CumhurbaÅŸkanı'na suikast planlayan Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ benim hakkımda daha önce, 'O başçavuÅŸu orada görmek istemiyorum. Onu oradan yok edin' dediÄŸini duydum. 15 Temmuz günü Moda Deniz Kulübü'nü basmak için Konya'dan gidenler, mayıs ayında yapılan denetlemelerden sonra, herkes tatildeyken filonun arka bahçesinde toplantı yapıyordu. Beni görünce hepsi yakalanmış gibi hissettiler" diye konuÅŸtu.

MAHREM ABÄ°: FETULLAH GÃœLEN'Ä°N VÄ°DEOLARINI Ä°ZLEYÄ°P NAMAZ KILIYORDUK

Tanık olarak dinlenen FETÖ'nün mahrem abilerinden öğretmen M A., Fetullah Gülen'in videolarını izleyip namaz kıldıklarını belirtti. M.A., ''Kurmay Yarbay Ahmet Tarık Aydın'ın, mahrem abisi seçilmiÅŸtim. Biri, benim eve getirip tanıştırdı. Daha sonra ziyaretlerinde ikiÅŸer saatlik görüşmelerimiz oluyordu. Fetullah Gülen'in videolarını birlikte izleyip, namaz kılıyorduk, risale okuyorduk. Zaman zaman da elden himmet veriyordu. Görüşmelerimizde telefon kullanmıyorduk. Her buluÅŸmamızda aynı tarihi, saati belirliyorduk. Bir süre onun mahrem abisi oldum. Daha sonra o da baÅŸka bir mahrem abiye geçti" ÅŸeklinde ifade verdi.
Bunun üzerine söz alan Ahmet Tarık Aydın, "Ben bu ÅŸahsı tanımıyorum. DoÄŸruyu söylemiyor" dedi. 
Duruşmaya diğer tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

KONYA / DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.