Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Sağlığa 1524 TL harcadık 5 dakikada muayene olduk

Ajans Press’in derlediği bilgilere göre Türkiye’de kişi başına sağlık harcaması 2015 yılında bin 345 lira iken bu rakam 2016 yılında bin 524 lira olarak gerçekleşti.



Medya takibinin önemli kuruluÅŸlarından Ajans Press, Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiÄŸi bilgiler ışığında medya incelemesi gerçekleÅŸtirdi. Ajans Press’in derlediÄŸi bilgilere göre Türkiye’de kiÅŸi başına saÄŸlık harcaması 2015 yılında bin 345 lira iken bu rakam geçtiÄŸimiz yıl bin 524 lira oldu. Türkiye’de saÄŸlık sektörüne yapılan harcamalar 2016’da, bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artarak 104 milyar 568 milyon liradan 119 milyar 756 milyon liraya ulaÅŸtı. Toplam saÄŸlık harcamalarının gayri safi yurtiçi hasılaya(GSHY) oranı ise yüzde 4,6 olarak hesaplanırken devletin genel saÄŸlık harcamalarında bu oran yüzde 3,6 olarak hesaplandı.

DÃœNYADA 20, TÃœRKÄ°YE'DE 5 DAKÄ°KA

PRNet’in medyada gerçekleÅŸtirdiÄŸi incelemeye göre saÄŸlık sektörüyle ve saÄŸlık harcamalarıyla alakalı yıl boyunca 619 bin haberin medyada yer aldığı belirlendi. Medyaya yansıyan saÄŸlık haberlerinde dikkat çekici baÅŸlıklar belirlenirken, özellikle son zamanlarda muayene süreleri saÄŸlık haberleri arasında en çok konuÅŸulan baÅŸlıklar arasında kendine yer buldu. Dünyada ortalama muayene süresi 20 dakika olurken, Türkiye’deki muayene sürelerinin 5 dakika olması eleÅŸtirilerin odak noktasında yer aldı. SaÄŸlık haberleri altında en çok yansıması olan bir diÄŸer baÅŸlık ise hastanelerde randevu bulma süreçlerinin ortalama bir aya kadar uzaması ve özel hastanelerin belirlediÄŸi katkı paylarının çok yüksek rakamlara ulaÅŸması oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.