Sosyal Medya

Dünya

TSK: NATO makamları Türkiye'den yazılı ve sözlü özür diledi

Genelkurmay Başkanlığı'nca, "NATO makamlarınca yaşanan olaydan duyulan üzüntü ve olayın kabul edilemez olduğu belirtilerek yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir." denildi.



8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te düzenlenen NATO tatbikatı sırasında, düşman hedefleri arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin hedef gösterilmesi sonrası Türkiye'nin tatbikatta bulunan 40 askeri süratle tatbikatten geri çağırılmıştı.

Skandalı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

NATO Müşterek Harp Merkezi’ndeki skandalı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan AK Parti GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları Toplantısı’nda gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Genelkurmay Başkanımız bugün Kanada'ya giderken konuya ilişkin şahsımı bilgilendirdi. Atatürk ve şahsımın düşman tablosu üzerinde yer aldığını ve askerlerimizi geri çekme kararı aldıklarını bildirdi. Bizde tabiki çekin, süratle çekin dedik." dedi.

NATO tatbikatında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı düşmanla iÅŸbirliÄŸi içinde gösteren Norveç ordusu personeli subay görevden alındı. Norveçte'ki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya iliÅŸkin özür mektubu yayınladı. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'den özür diledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikatta yaşananlardan haberdar olduğunu belirterek, "Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı konuya ilişkin resmi internet sayfasından açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamada;

"Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen “Trident Javelin” tatbikatında görevli bir personel tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin temsili düşman ülke liderleri arasında gösterildiÄŸi ayrıca bir baÅŸka personel tarafından da tatbikat için kullanılan sosyal medya çevriminde CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan adına sahte hesap açılarak temsili düşman kuvvetleri ile iÅŸbirliÄŸi yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunduÄŸu, tatbikata katılan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) personeli tarafından tespit edilmiÅŸtir. Durumun Genel Kurmay BaÅŸkanlığı’na intikal etmesi üzerine olayın kabul edilemez olduÄŸu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilerek tatbikata katılan TSK personelinin tatbikattan derhal çekilmesi Genel Kurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından emredilmiÅŸtir. Sıralı NATO makamlarınca yaÅŸanan olaydan duyulan üzüntü ve olayın kabul edilemez olduÄŸu belirtilerek yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiÅŸtir." denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.