Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'da yaşanan felaket Türkiye'yi etkileyecek mi?

“Yunanistan’daki sel Türkiye’yi etkileyecek mi?” sorusuna uzmanların yanıtı, “Hayır”! Ancak daha da kuvvetli ve soğuk bir yağışlı sistem geliyor. İstanbul’dan İzmir’e 8 kentte afet riski var. Sağanak yağışın hafta sonundan itibaren tüm yurtta etkili olması bekleniyor.



Sağanak ve soğuk hava kapıda... Hafta sonu başlayacak soğuk havadan İstanbul'da nasibini alacak. Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, konuyla ilgili şu bilgileri verdi.

"Yağış, cumartesi günü kıyı Ege'den giriş yapıyor kuvvetli sağanak şekilde. Pazar günü Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'e doğru yayılıyor. Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak. Pazartesi günü Trakya ve İstanbul özellikle Avrupa yakası ağır bir sağanak alıyor. Su baskınlarına dikkat. Ege'de gök gürültülü, yıldırımlı sağanak yağışlar olacak. Bu yağış Karadeniz'in batısına doğru ilerliyor. Yunanistan'ı vuran ağır sel felaketinden sonra Türkiye'de önümüzdeki günlerde aynı yağış sisteminin etkili olması bekleniyor.

Sürmeli, şöyle devam etti:

"Etkisinin azalmasına rağmen bu sistem çok kuvvetli. Hayatı zorlayacak sel ve dolu yapacak çapta. Özellikle salı gününe dikkat. İstanbul'da ilk kar düşmesi bekleniyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.